Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért nem kommentelhető több...

Miért nem kommentelhető több oldalon a roma polgármester igazoltatásának esete?

Figyelt kérdés

A kérdésemnek nem lényege az állásfoglalás az ügyben, de nem értem, miért van az, hogy letiltják a kommenteket a legnagyobb internetes híroldalakon az ügyhöz?

Ilyenkor hol a szólásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás?

2015. jan. 23. 18:20
1 2 3
 11/21 electroman75 ***** válasza:
Nem tudom miért kell itt és máshol is "romázni" cigány és kész! Ő ennek született ahogy én magyarnak,más románnak,szerbnek,németnek. Minek szépíteni? Ettől jobb emberek lesznek? Kétlem.
2015. jan. 23. 19:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Azt magam sem értem, hogy miért bántó/sértő a cigány szó. Mint ahogy előttem írták, ki magyar, ki szerb, és mindenki elfogadja, hogy adott helyen hogy hívja az adott nép. És ha már itt tartunk: Mint az közismert a "roma" szó a cigány rom (férfi, ember) szóból ered. Ha nem sértő a cigány nőkre nézve ez a kifejezés, akkor a probléma nem is a szavakkal van...
2015. jan. 23. 20:06
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Látom a jobberek felfogását továbbra is meghaladja az alapvető emberi jogok megértése, nem baj leírom egyszer. Bármilyen alapvető emberi jog (mint a szólásszabadság) az ÁLLAMOT kötelezi az egyénnel szemben. Azaz, ha te azt mondod valakinek, hogy fogja be a pofáját, vagy nem engeded, hogy gyökérségeket irkáljon, akkor NEM korlátozod őt a szólásszabadságban. Amennyiben ezt az állam teszi törvénnyel, vagy önkényesen, akkor sérül.

Tehát amíg az index nem állam, addig nem sért semmilyen szólásszabadságot.

2015. jan. 23. 20:40
 14/21 anonim ***** válasza:
13: Nem baj. Más témában úgyis államilag korlátozott a véleménynyilvánítás.. :P
2015. jan. 23. 23:46
 15/21 anonim ***** válasza:

Mert a kedvencekről nem szabad ám csúnyákat mondani.

Meg sokszor csak veszekedésbe, anyázásba megy át végül. (De én már megfigyeltem, hogy nem mindig a "rasszisták" a legalpáribbak egyébként.)

2015. jan. 23. 23:51
 16/21 A kérdező kommentje:

Ingoványos terep, úgyhogy csak nagyon óvatosan írnék erről: Egy másik ember vallását nyilvánosan kifigurázni: Szólásszabadság!

Egy súlyos (nem csak) hazai probléma probléma létét, és megoldatlanságát kimondani: Rasszizmus!

2015. jan. 24. 09:48
 17/21 anonim ***** válasza:

"Egy súlyos (nem csak) hazai probléma probléma létét, és megoldatlanságát kimondani: Rasszizmus!"

Nem feltétlenül. A megfogalmazáson múlik. Ha valaki azt írja, hogy Magyarországon súlyos probléma a cigányság társadalmi, szociális, gazdasági integrációja, az nem rasszizmus csupán ténymegállapítás. De, ha azt írják, hogy a cigányoknak a vérükben van a bűnözés, na az rasszizmus.

2015. jan. 24. 14:43
 18/21 A kérdező kommentje:
Valamiért mégsem mondhatjuk ki semelyik formában, mert abban a percben hivatalból elítélik az illetőt. Nem létezik ma már olyan szó, hogy "cigánybűnözés", pedig ez soha nem azt jelentette, hogy minden cigány bűnöző, hanem annak a bűnözési formának a jelölése volt, ami döntően a cigányságra jellemző. Mint ahogy (nyilván ég és föld, de) a "kínai maffia" kifejezés is egy csoportot és jellemző bűnelkövetési módszereit jelöli.
2015. jan. 24. 17:16
 19/21 anonim ***** válasza:

"Valamiért mégsem mondhatjuk ki semelyik formában, mert abban a percben hivatalból elítélik az illetőt."

Ezt bizonyítani is tudod? Mert szerintem nem igaz.

"cigánybűnözés, pedig ez soha nem azt jelentette, hogy minden cigány bűnöző"

Viszont sokan, akik használják ezt értik alatta. És maga a kifejezés is erre utal.

"annak a bűnözési formának a jelölése volt, ami döntően a cigányságra jellemző."

Melyek ezek a bűnözési formák?

"kínai maffia kifejezés is egy csoportot és jellemző bűnelkövetési módszereit jelöli."

Akkor miért nem használjuk mi is a "cigány maffia" kifejezést? Sokkal kifejezőbb és kevésbé általánosító, mint a "cigánybűnözés".

2015. jan. 24. 17:25
 20/21 A kérdező kommentje:
"cigánybűnözés" kb= "primitív eszközökkel csoportosan elkövetett garázdaság, testi sértés"
2015. márc. 10. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!