Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Általában véve milyen a...

Általában véve milyen a börtönélet? Hogyan élnek ott a rabok? Mivel foglalkoznak? Csak úgy általában érdekelne

Figyelt kérdés

2015. jan. 8. 23:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát az nagyon függ attól, hogy az ember mit követett el, milyen börtönben és milyen országban van.

A bűnelkövetésről annyit, hogy a börtön hierarchia legalján az anya és gyerekgyilkosok vannak. Azok aztán tényleg a pokolra számíthatnak, sok csicskáztatással és ánusz tágítással. Ezt anyám (jogi asszisztens) és a volt főnöke (bíró) is alátámasztja.

Hogy milyen börtönbe kerül az függ a bűntől. A két véglet talán a filmekben található börtönök, ahol a rabok kint kondiznak, kosaraznak stb. A másik talán a szibériai börtönök, ahol éjjel nappal fegyveres őrök figyelnek, séta csakis csuklyában és bilincsben, miközben több őr is ott van melletted. Szökés kizárva, ha sikerülne, akkor belátható időn belül nincs lakott település. Pl. a fekete delfin nevű börtönről készült bemutató is.

Ország: gondolom nem kell részletezni a különbséget egy nyugat-európai és egy banán köztársaságban található börtön között.

2015. jan. 9. 10:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
és azt elmondaná valaki,hogy az őrök mire vannak?nem az lenne a dolguk,hogy az erőszakot megállítsák?
2015. jan. 9. 11:38
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet minden cellában egy őr hogy figyelje minden mozdulatukat.
2015. jan. 9. 22:31
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

"Ezek a klisék, amiket az első leírt nagyrészt az amerikai börtönéletre igazak, Magyarországon tűrhetőbb a helyzet, bár nagyon minimálisak a körülmények."

Hát persze. Itt egy kis nézegetnivaló.

https://www.youtube.com/watch?v=J4PSioh4ESc

És ne gondold hogy a mai rabok szebbek,jobbak, nagylelkűbbek. Az agresszió csak nőtt az emberekben.

2015. jan. 9. 22:58
 15/22 Tudod vagy Hiszed??? ***** válasza:
78%

Szűz Mária

Sokan minek válaszolnak ha fogalmuk sincs???

A börtönélet milyen??? Unalmas, nem történik semmi, kevés információ ér.

Hogyan élnek??? Ez attól is függ hogy milyen anyagi helyzete van. Vagy hogy bent mennyire tud érvényesülni.

Mivel foglalkoznak??? Tv,kártya,gyúrás,főzés,olvasás,beszélgetés stb

10-es pl jól leírta. Szombathely???

2015. jan. 10. 13:46
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

"Tudod vagy Hiszed??? nevű felhasználó válasza:

Szűz Mária

Sokan minek válaszolnak ha fogalmuk sincs???

A börtönélet milyen??? Unalmas, nem történik semmi, kevés információ ér.

Hogyan élnek??? Ez attól is függ hogy milyen anyagi helyzete van. Vagy hogy bent mennyire tud érvényesülni.

Mivel foglalkoznak??? Tv,kártya,gyúrás,főzés,olvasás,beszélgetés stb

10-es pl jól leírta. Szombathely???"

Kedves Tudod vagy hiszed??? !, ezt most tudod vagy hiszed? Mert több börtönben voltam a munkám révén, a legtöbben minden rab dolgozik, és a napjuk percről percre be van táblázva. Durván egy óra a szabadon eltölthető idő, de a felkeléstől a lámpaoltásig minden ki van töltve nekik. Beszélgetés, gyúrás, olvasás, anyagi helyzet...felejtsd el. Minek írsz ide, ha csak hiszed???

2015. jan. 10. 14:05
 17/22 Tudod vagy Hiszed??? ***** válasza:
33%

Útólsó akkor írd le nekem tudatlannak mit csinálnak???

Mert te szerinted csak dolgoznak és alszanak???

2015. jan. 10. 14:22
 18/22 anonim ***** válasza:
63%
10 es vagyok.Nem személyes tapasztalat de látogatóba voltam sokat.Markóba is de főként tökölön.
2015. jan. 10. 23:31
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát az első két hozzászóló gondolom megnézte a National G-on a Fekete delfint-t de az nem Magyarország! Én voltam bent egy börtönben 38 napot! És mielőtt bárki nekem támadna, hogy bűnöző vagyok, még priuszom sincs! Azért is engedtek ki, és még kártérítést is kaptam elég szépen. Egy hülye volt ügyfelem (Nő) jelentett fel miszerint életveszélyesen megfenyegettem, és maffia kapcsolatokra hivatkoztam, hogy a rendőröket is megvettem kilóra! Ezért vagyok tele hitellel! Igaz,hogy van vállalkozásom, de tényleg hitelből kezdtem el az életet!Szóval 38 napot ültem Gyulán fegyház büntetést. Így visszagondolva nem volt olyan rossz még ez sem! A fegyház szint a legerősebb, utána a börtön és a legenyhébb a fogház! A fegyház a legszigorúbb, ott napi 60 perc séta a börtön udvaron. Heti 2x 5 perc fürdés, hol abszolút forró a víz, hol meg simán csap hideg! A tévét minden nap lehet nézni még itt is, de nem egész nap! Délután 4-kor kapcsolnak áramot, és este 11-ig ment is. Ha volt vízforraló a zárkában akkor műanyag kannákban lehetett vizet melegíteni, és akkor bögre és lavor segítségével lehet zuhanyozni a zárkában is. Kaja az több mint elég(igaz, hogy rengeteg a konzerv, de ha mindent megeszel akkor biztos, hogy elhízol). Hetente 1 alkalommal lehetett gyúrni is! Verekedés abszolút nem volt, az a fiatalok körében megszokott! Senki nem volt homoszexuális. Őket állítólag külön zárkába teszik. De senki nem bántja őket sem. Hetente 2 alkalommal 10 perc telefonálás, amit természetesen végig le is hallgatnak, de legyen sok pénzed ha lecsuknak, mert 110Ft/perc bármilyen hálózatot is hívsz. És 2 hetente lehet "spályzolni",, azaz vásárolni. Kávé, üdítő, ropi, cigi,stb. Persze nem tesco kedvezményes áron. Egy ropi 4-500Ft. És 15.000Ft a max amiért vásárolhatsz. Ez egy szatyornyi kaja, ás pár üveg üdítő! Ha nem 38 napot ülsz mint én, akkor ezt a munkából tudod fedezni, vagy ha küldenek be pénzt. Látogatás(ha engedélyezik), akkor havi 1 óra. Nekem az ügyvédem fenyegette meg a börtön felügyelőt, ha nem engedi meg (akkor már tudták, hogy ártatlan vagyok, csak még a bíróság nem tárgyalta újra az ügyemet)akkor az ügyvéd bepereli őt is személyesen, hivatali visszaéléssel!Na erre fogadhattam látogatót. Utána 5 nap múlva már kint is voltam egyébként! A látogatás sírással kezdődik, főleg így, hogy tényleg ártatlanul ülsz! Nagyjából ennyi volt az én fegyház sztorim!És ezért kaptam én 400.000Ft kártérítést, és egy új barátot, aki már a vállalkozásomban dolgozik, és él tisztességesen és becsületesen.Csak munka kellett neki! A börtön és a fogház ennél sokkal jobb. Ott nem vagy bezárva 23 órán keresztül. Ja és ott a folyosón van a wc! A fegyházban, igaz magadra csukható a wc ajtó, de hát egy légtér! Bár erre is van megoldás, mert menet közben már húzod is le! Így elkerülhetőek a kellemetlen szagok. Szóval a börtön és a fogház, annyival jobb, hogy nyitva vannak a cella ajtók, mozoghattok akármennyit. Egyik zárkából a másikba át lehet menni beszélgetni. Fürdés heti 4 alkalommal! Telefon akármennyi, amíg van pénz a kártyádon! Szóval jobb! A fogházasok akármennyit gyúrhatnak is. Illetve ping-pong, stb. De egyáltalán nem rossz! Egyébként az eberek csak akkor tudják, hogy mi az a szabadság, amikor elveszik azt! Mindenkinek aki nem volt még bent, nem is tudja, hogy mekkora dolog a szabadság! Amikor ha akarsz jobbra mész, ha akarsz akkor balra! Ezt a fegyházban nem tudod megtenni! Ja és akkor még vannak olyan zárkák ahol van mobiltelefon is! Az maga a tökély. Ott annyit beszélsz telefonon amennyit akarsz! Hát remélem sikerült egy kicsit bemutatnom a benti életet,ami egyébként nem olyan rossz, mint ahogy az a filmekben van! Ja a csaj aki feljelentett,már ő is kiszabadult. Csak ő 1 év 6 hónap után! :D
2015. jan. 13. 09:12
 20/22 anonim válasza:
82%
Sajnos jobbak a körülmények,mint a szanatóriumokban vagy a kórházakban. Azért is vágynak vissza annyian.
2015. jan. 13. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!