Egy rendőr ha magánügyben megnézi egy titkositott mobiltelefonszám tulajdonosának adatait az büncselekmény? Hivatali visszaéés? Vagy valami ilyesmi?
Ha rendőrként nézi meg a lakcimemet telefonszám alapján az szerintem büncselekmény.
Ha végzés alapján az nem.
Az, hogy azt akarja, hogy ne irott formában kommunikáljunk csak szóban, nekem több mint gyanus.
Igy simán letagadhatja ha valamire felhivom a figyelmét, mondhatja azt, hogy nem is mondtam.
Eleve egy egzaltált emberről van szó.
Amit az elöző hozzászoló is mondott, érthető, de nem elfogadható.
Arról nem is beszélve, ha rendörként vádol meg magánembert, vajon nem áll majd mellette minden rendőr?
Nekem is gyanus, hogy nem rendőr, de gyanusabb, hogy nem akar irott anyagot.
Nekem eleve fura telefonban szóban rendelni egy terméket és bediktálni a cimet...
Persze mindent meg lehet magyarázni, idegenkedik a nettől s sokan átverték már...
Csak ép nem akarnék egy egzaltált ember céltáblája lenni...
Postositva, ha azt mondja ne lopj, mert előállitalak az nem büncselekmény.
Ha azt mondja ne lopj mert eltöröm a kezed az viszont már rendőri túlkapással való fenyegetés.
Ha a rendőri hatalmával való visszaéléssel fenyeget, az megintcsak büncselekmény.
Zápor!
Neked meg azt szolom hozzá, hogy ez kölcsönös.
Eladóként i smegcsappant a bizalmam, itt is bőven van lehetőség az inkorrekt viselkedésre.
Ezzel az illetővel pl. egy elég fura párbeszéd bontakozott ki.
Kérdezte, hogy bontatlan e a termék, mondtam nem, mert kivettem lefényképezni.
Kérdezte működik e a termék.
Mondom nem tudom, mert nem kapcsoltam be.
Kérdéeztem bekapcsoljam e, kiprobáljam e postázás elött.
Azt mondta, ne.
Majd megkédezte hogy működik e a termék.
Mondtam, hogy honnan tudjam, ha egyszer nem próbáltam ki.
Szóval nekem az tényleg nem kell, hogy elküldöm, aztán kiderül nem jó, majd garancia érvényesités helyett rendőrként feljelent, hogy át akartam verni vagy ép a házamhoz jön rendőrségi autóval zaklatni, ahelyett, hogy megirná, hogy nem működik s vissza akarja váltani...
Azóts nem tárgyalok vele.
Fel se veszem.
Akárhányszor végiggondolom
"rendőr vagyok, ugyhogy ha átver a telefonszáma alapján megtalálom"
annyiszor oda jukadok ki, hogy nem azért vagyok tisztességes, hogy olyan emberrel tárgyaljak, üzleteljek, aki ezt mondja nekem.
Szerintem ez sértő és nem látom át miért kellene kommunikálnom azzal aki igy sérteget.
Üzletet kötni meg végkép nem kell vele.
Szerintem sok problémától kimélem meg magam ha egyszerüen semmit nem teszek.
Kicsit felfissiteném a topikot alkérdés miatt.
Egy ilyen embert akit sokan átvertek s egzaltált lett nem az a legjobb ha nem ingereljük semmivel?
Vagyis egyszerüen ejtjük s nem is mondunk a szemébe semmit?
Sajnálom őt, de felnőtként tudnia kellene kezelni a helyzetet, s nem egyből első telefonbeszélgetésnél vagdalkozni és fenyegetőzni.
"Ha átver megtalálom"
Kinek kell egy birosági vagy rosszabb, önbiráskodási ügy?
Az első is felesleges teher, még akkor is ha végül felmentenek, a másodikról meg ne is beszéljek...
Most kaptam egy jópofa tippet.
Ha valaki azt mondja telefonba, hogy rendőr, annál a pontnál amikor közli hogy rendőr, azt kell válaszolni, hogy "rendőrrel és cigánnyal nem üzletelek" és le kell tenni a telefont.
:))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!