Miből áll a 3 hetes alapkiképzés a rendészeti szakközépiskolában?
Nálunk e címszó alatt szivatás volt!
Reggeltől estig alaki kiképzés volt, értsd ez alatt a jobbra át, ballra át, hátraarc, egyszerrelépés. Róttuk a köröket az alakulótéren. Gyakoroltatták látástól vakulásig, az "értettem", "kérek engedélyt", és hasonló finomságokat. Rettenet volt, de tényleg ez az alpja és túl lehet éélni.
De a pesti suliról keményebbekte halottam, én még egy olyan suliba jártam, ami már bezárta kapuit, sajnos!
Én még a BRSZKI-ban estem át ezen az alapozó képzésen. A friss bakancs hamar betört, a sok futástól, békaügetéstől és hasonló nyalánkságoktól. Aki oda járt, annak nem kell ismertetni, hogy a Csévharaszt szó mit jelentett. A tesi órákról nem is beszélve. Rengetegen leszereltek ezalatt az idő alatt. Mi 40-en indultunk, kb. 19 főre csökkent a létszám pár hét alatt, aztán Miskolcról átvezényeltek 20 főt a szakaszba, közülük csak 1 volt, aki végig bírta csinálni, a többiek feladták. Aztán az utánunk felszerelő évfolyamnál már nem volt ennyire kemény a képzés, sőt mi több, még pszichológus is járt ki velük a képzésre... :D Aztán rá következő évben bezárt a suli.
Kérdésedre válaszolva: sok-sok futás, fekvőtámasz, kúszás, alakizás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!