Rendészeti szakközépiskolában a felvételin mennyire mennek bele az ilyen ókori görög, spártai, római dolgokba? Bővebben lent.
az egésznek semmi értelme, ne tanulgass rá, úgysem fogod megjegyezni.
Én pl. kiakadtam az egyik kérdésnél, pontosan nem emlékszem rá, de valami évszám volt és akkor ezen a napon mit mondott Napóleon?Hát a tököm tudta.
A felénél kicsivel többet csak össze tudsz hozni.
Köszi a Válaszokat!
1! h érted h szakmai kérdések?Pl a Rendőrség melyik minisztériumhoz tartozik,mi a szlogenje,stb?
2! Hát azért készülök de msot nekem sicns energiám meg kedvem 30-40 római.görög-perzsa-spárta,stb hadvezér,uralkodó nevét ami nem oylan mint pl a Kossuth... bemagolni,megh mikor miket,kiket gyúztekle,hol stb.. magyar történelmet jobban átnézem(királyok mettől meddig urakodtak,adóik,tehát 1300as évektől egészen a rendszerváltásig.Persze itt se mindent csak a lényeget:D állampolgárival jól haladok hál istennek. kukorelli istvánféle könyvet már majdnem benyaltam és elég részletesen.Ha jól tom a műveltségi kérdéseinek 60-70% ebből a könyvből lesz...többi töri,napjainkban stb.Ami engem irritál az az ókor mint már írtam.. sumérok,görögök,stb...Jah és még az EUs témákat meg törvényeket is átnézem majd...Nektek köszi a válaszokat másokét is várom,esetleg ha ti is írnátok még vmit azt nagyon emgköszönném:) pl voltatok felvételin? ha igen sikerült?vagy már állományba vagytok? remélem h iagzatok lesz és az ókorból nem nagyon kérdeznek majd semmit.Persze alap dolgokat(pl h egyiptomiak alakitották ki a hieroglifákat,mumifikálás,stb) tudok csak a részletekbe nem akarok bele menni...
Hello. Amiket leírtál hogy meg akarod tanulni és meg is tanulod akkor szerintem biztos hogy meglesz. Gondolom majd jövőre jelentkezel addig még van időd készülni bőven.
Amit én tanácsolnék azok a fontosabb évszámok, csaták, uralkodók átnézése, a 20. sz-i magyar történelmi események. Nem árt tisztába lenni a drogokkal kapcsolatos kérdésekkel, ki a miniszterelnök, belügyminiszter, rendőrséggel kapcsolatos dolgok..
Itt egy oldal ahol van sok olyan kérdés amik voltak a műveltségin.
Jó tanulást! ;)
ez egy műveltségi teszt,nem csak történelmi dolgok lesznek benn hanem minden de minden amit el tudsz képzelni. Ez általában mindenkinek sikerül.
Sok olyan lesz benne amire gondolkodás nélkül rá vágod a választ, de olyan is lesz benn amiről életedben soha nem hallottál. Ne parázz már ez miatt, sikerülni fog. A fizikaira annál jobban menj rá.
hagyjad már 113 pontom lett,igaz engem határrendésznek vettek fel, de csak rendőr lett belőlem.
egy 60 pontot el lehet érni a műveltségin, ha a fizikaid meg jó akkor nincs probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!