Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a véleményetek a nyomozó...

Mi a véleményetek a nyomozó szakról?

Figyelt kérdés

Bűnügyi, gazdasági és pénzügyi nyomozóra gondolok. Veszélyes?

Nyomozókat gyakran érik fenyegetések a szakmában?

Érdemes nyomozónak tanulni?

Nehéz a nyomozók élete mint szakmai mint magánéletben?

A válaszokat előre is köszönöm.

2014. okt. 21. 21:08
 1/8 anonim ***** válasza:
7%

Veszélyes?

Nem, mivel 95%-ban ülsz az irodában és papírmunkát végzel.

Nyomozókat gyakran érik fenyegetések a szakmában?

Nem, mivel legtöbb esetben a papírmunkát csinálod.

Érdemes nyomozónak tanulni?

Nettó 200-250 fizu és biztos állás, de szopsz, mint az állat, meg lesz kötve a kezed, 0 magánélet. Szerintem nem éri meg.

Nehéz a nyomozók élete mint szakmai mint magánéletben?

Magánélet! Nincs se karácsony, se gyermek szülinap, ha hajnalban hívnak, menni kell + ezzel a szakmával még külföldre se lehet menni, ha úgy döntenél.

Én is nyomozónak készültem, csak vannak nyomozó ismerőseim, akik lebeszéltek hál istennek, hálás vagyok nekik. Amúgy már ők se nyomozók, elvégeztem egy másik kart meló alatt és kiléptek, mert utálták.

2014. okt. 21. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
93%

Már többször olvastam ezt a hozzászólást, és már régóta meg akartam kérdezni, honnan szeded az információidat. :)

A munka veszélyességével részben egyetértek, részben nem. Szerintem is kevésbé veszélyesebb, mint mondjuk egy járőr munkája, de a veszély mindig jelen van, mert nem ülsz mindig az irodában. De ha irodában is ülsz, a veszély akkor is jelen van, mert nem mindig tudod előre, hogy kiféle-miféle embert kell kihallgatnod. Ebből a szempontból viszont talán veszélyesebb, mert a járőr folyamatosan fel van készülve a váratlanra, a nyomozók meg hajlandók éppen ebbe a hamis illúzióba esni, hogy az irodában semmi veszély nem fenyegeti őket.

A nettő 200-250 ezres fizetés mondjuk attól is függ, hogy hol és milyen beosztásban dolgozol. Én kerületben keresek 180 körül.

Ami a magánéletet illeti, megint csak függ attól, hogy hol és milyen beosztásban dolgozol, de szerintem ez sem olyan "borús", mint ahogy leírhatták neked. Nekem havonta van kb. 2-3 készenlét, amikor valóban behívhatnak, egyébként csak kb. akkor, ha valami katasztrófa helyzet van. A szolgálatokat viszonylag rugalmasan lehet szervezni, és készenlét cserékre is lehetőség van. Karácsonykor, szilveszterkor minimáls létszám van bent, tehát nem konstans a "szopás", nyilván egyszer-kétszer be kell vállalni, de nem állandóan.

Szóval, jó dolog kikérni az idősebbek véleményét, csak figyelembe kell venni, hogy ők hajlamosabbak kicsit borúsabban lefesteni a dolgot, mint amilyen valójában. Nem mondom, hogy minden rendben, de ettől függetlenül én nem bántam meg, hogy ezt választottam.

2014. okt. 21. 22:01
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
Jobb, mint itt értetlenkedni és a kormányt szidni a gyármunkás fizetéssel.
2014. okt. 21. 22:15
 4/8 anonim válasza:
100%

Én egy nyomozó felesége vagyok.

Mint ahogy az előttem szólók elmondták, a munkaidő nagy részét irodai papírmunka teszi ki, bár az én férjem jobban szeret az utcán, emberek között lenni, kapcsolatokat építeni. Ha jó kollektívába kerülsz, ahol megvan az összetartás, ahol számíthattok egymásra a munkában és munkahelyen kívül az nagyon jó. Fenyegetést tudtommal nem kapott soha. A magánélet és a munka összeegyeztetése valóban több odafigyelést igényel, jobban el kell tervezni pl. a nyári szabadságot. Havonta van 4-5 készenlét, ilyenkor ha hívják, akkor menni kell. Ilyenkor lehet, hogy 1 órát, lehet hogy 10 órát van távol, a bejelentéstől függően. Ezekre a napokra programot nem tervezünk. Gyermekünk is van, mint a kollégái többségének, tehát a legtöbben családosak. Tehát az hogy nyomozó vagy nem zárja ki a családot. Fontos egy megértő társ.

Sok embert megismerhetsz, a kapcsolatok pedig később hasznosak lehetnek.

2014. okt. 21. 22:49
 5/8 A kérdező kommentje:

Minden információt megkaptam amit udni akartam.

Köszönöm szépen !

2014. okt. 22. 14:37
 6/8 anonim ***** válasza:

Viszont arra készülj fel, hogy bármelyik szakra is mész jelenleg, nettó szopás, nem egyetemi színvonalú képzés. (itt is újraírt mindent a kormány) Az órák mind kötelezőek, és a program reggel 7:30-tól délután 5-ig tart, utána ajánlott némi sport is. Önmagában a képzés fizikailag nem készít fel.

A többi, ahogy feljebb. Sokan menekülnek, mert CSI-ról és NCIS-ről álmodoztak. Tényleg papírmunka. Fenyegetés? Miért pont a nyomozót? Azt, hogy érdemes-e, neked kell eldönteni, hogy az egész megéri-e.

Az életre vonatkozó kérdés meg, nos: mihez képest? De most komolyan. Egy egészségügyes ugyanúgy ügyeletben van. Egy vállalkozó magától is dolgozik napi 16 órát. A magánéletet pedig mindig magadnak szervezed. Lehet a rendőrséget okolni a magánéleti kudarcokért, csak nem érdemes.

2014. okt. 24. 02:38
 7/8 anonim válasza:
93%

Szia!

A 4-es válaszoló vagyok. Még annyi jutott eszembe, hogy a te személyiségeden is sok múlik, hogy mennyire tudod elfogadni a "Jelentkezem-Kérek engedélyt" rendszert. Ha nem tudod elfogadni, hogy a főnököd kérése itt utasítás, parancs, amit végre kell hajtani (persze törvényes keretek között), akkor nehéz lesz. Tehát pl. eltervezed, hogy mit csinálsz a mai nap folyamán, x db kihallgatás stb., de az egész borul, mert a parancsnok azt mondja, hogy mást kell csinálnod. Nem mondom, hogy ez az általános, de benne van, és ezt el kell fogadnod, mert mást nem tehetsz.

2014. okt. 24. 12:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia el kell végezned a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen bűnüldözési nyomozói kárát!

(4 év)!

Ezután lehetsz nyomozó!

A nyomozó nem csak az irodájában ül és papír munkát végez hanem:egy nyomozó bünügyekben nyomoz tanúkat hallgat meg helyszíni szemlét tart adatokat és információkat gyüjt, majd pedig kihallgatja a gyanúsítottat!

Minden ügy más és más jellemzőkel jár!

Veszély az nagyon kevés van benne hiszen végülis nem Amerikában élünk!

2023. okt. 15. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!