Miért van ennyire kevés rendőr, hogy 60 km-ről jön ki?
Tegnap volt egy koccanásom. Városban lakom, ahol kapitányság van. Közvetlenül a kapitányságot hívtam. Aki felvette a telefont azt mondta, hogy nincs szolgálatos, nem tudják kiadni a szolgálatot létszámhiány miatt, ezért várjak türelemmel a 60 km-re lévő egy másik településről jön a helyszínelő. De annyira nem volt ember, hogy még járőrök sem voltak, nemhogy helyszínelő. Mondtam, hogy ne küldje valahogy megegyezünk a másik autóssal.
Azt nem értem, hogy hogyan hagyhatja egy kormány, hogy városok maradjanak rendőrség nélkül, mert ilyet már hallottam több felől, de nem akartam elhinni.
Mutogathatják a statisztikákat, hogy elég rendőr van, de egyenruhás, aki kijön ha baj van az nincs.
Egyik cimbimmel beszélgettem nem olyan túl rég, ő rendőrtiszt. Azt mesélte, hogy a frissen kikerült őrmesterek Budapesten simán megkapnak 90 000 nettót, azt lehet menni a nyóckerbe rendet rakni. Akik már kicsit előrébb jutottak, esethez összejött nekik egy lakhelyhez közeli áthelyezés vagy netalán még magasabb beosztásba is kerülnek ( pl KMB ) ott azért már akad talán 120-140 000 nettó.
Az addig oké, hogy ne az anyagiakat nézzük, mert ők a hazát szolgálják stb.. de neki is meg kell élni valamiből. Persze a többieknek is ez világos, csak amíg Józsi bent a gyárban nem biztos, hogy tud okoskodni, addig a rendőr kivesz egy műszakban 20 autóst, 18-nál talál valami aztán beajánlja, hogy feljelenti az autóst vagy esetleg "elkéri a forgalmit még egyszer"...
Vagy épp pénzt szed az M3-ason az autót feltörőktől és a kamionokból gázolajat lopóktól, hogy ne vegye észre amit csinálnak...
Biztos, hogy kell ez nekünk?
Ez még semmi. Budapest, Lehel utca 12 szám alatt kis koccanás történt. Két autó tükre össszeért. Mert nem nézett bele a 25 év körüli csávó a holtérbe. Ez a belváros, a Westend egy köpésre van, mégis 3 és fél óra, HÁROM ÉS FÉL ÓRA múlva jött ki két kis fiatal motoros rendőr intézkedni. Barátnőmnél voltam, aztán ki-ki néztem sokszor ugye, hogy mi van. Délelőtt 10-kor történt az esemény. Nem tudom ezt hogy képzelik.
Azt kell mondani ilyenkor, hogy egy autó tilosban parkol. Szirénázva fognak kijönni ezek a tetűk.
Így sikerült az átszervezés. Balesethez közlekedésrendészetes rendőr megy és minimum ketten. Közrendvédelmis járőr legfeljebb csak a helyszínt tudja biztosítani. A személyi sérülésekkel nem járó ütközéseknél jobb egymás között megegyezni, mint órákig várni.
Elsőséget kapnak a sérüléssel, halálesettel járó balesetek, ahol a roncsolódott járművek a forgalmat is elzárják. Ilyen helyeken szakszerűen kell a nyomokat rögzíteni és helyszínrajzot készíteni a felelősség megállapításához. Kezdő vagy felkészületlen rendőrök munkája megnehezíti a bíróságok dolgát is, mint Rezesova esetében.
Traffipaxozást egy közrendvédelmis is végre tud hajtani, de baleseti helyszínelést csak az erre speciálisan kiképzett és tanult közlekedésrendészeti rendőrök képesek végezni. És belőlük van nagyon kevés. Sokat kell tanulni, sok esetben gyomorforgató a helyszín, a fizetés meg nagyon kevés és a sérültek meg a halottak a legritkább esetben nyújtanak át bélelt forgalmi engedélyt.
"Sok rendőr van, csak ahhoz képest van kevés, hogy az emberek nem vigyáznak az értékeikre és magukra."
Ugye tudod, hogy minimum eretnekség és istenkáromlás ilyet kijelenteni?! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!