Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tegnapi nap atvertek az...

Tegnapi nap atvertek az olx-en visszavarhatome a penzt?

Figyelt kérdés
Tegnap akartam venni egy termeket es en hulye elore utaltam bankszamlara. Azota csavo nem jelentkezik torolte magat olx rol. 30.000ft rol lenne szo. A beszelgetesbe tisztan benne van hogy garanciat vallal meg utalom a penzt es feladja postan. Holnapi nap megyek feljelentest tenni rendorsegre beszelgetest kinyomtatom + a banki bizonylatot is. Mire szamitsak?

2014. szept. 18. 21:24
1 2
 11/20 kovpet ***** válasza:
100%
A "garanciát vállal" nem teszi vajon üzletszerűvé a dolgot?
2014. szept. 19. 12:16
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj a szabálysértéssel, hogy megtagadják a választ a megkeresésekre, pl. a bankok és azt hiszem az olx üzemeltetője is, mondván, csak bűnügyben adnak ki adatokat.
2014. szept. 19. 15:42
 13/20 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget mindenkinek. Mai nappal megtettem a feljelentest, hatha..
2014. szept. 19. 19:14
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
hi hi én voltam, úúúúúgykellett
2014. szept. 19. 19:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Marha vicces vagy. Egyszer majd te is aterzed aztan nem fogsz rohogni
2014. szept. 19. 23:29
 16/20 anonim ***** válasza:

Kovpet! Az teszi üzletszerűvé, ha legalább 3 esetben elkövetett már szabálysértési értékre csalást.

Kérdező! Az eljárás mindenképpen megindul, csak mint ahogyan előttem írta egy vélhetően kolléga, szabálysértések esetében nem kötelező kiadniuk a felhasználót. Ezért érdemes ilyen esetben mindig feljelenteni, mert 3 után már bűncselekmény, és akkor muszáj kiadniuk, ebben az esetben szinte biztos, hogy meglesz a csaló. A pénzed egy másik dolog. A rendőrség nyomoz, az ügyészség vádat emel, a bíróság ítél. Te ezt követően tarthatsz igényt a polgárjogi követelésednek, miszerint 30eFt-al megkárosított. Abban az esetben kapod vissza a pénzed az elfogás után, hogyha ahhoz nem nyúlt még hozzá, akkor van helye lefoglalásnak.

2014. szept. 20. 16:18
 17/20 kovpet ***** válasza:

Értem.

Mondjuk szerintem kizárt, hogy ne adnák ki az adatokat ha erre van jogi lehetőségük, hiszen nekik is érdekük, hogy ne nagyon legyenek csalók, hiszen az megingatja a bizalmat a netes kereskedelem iránt. Ők meg abból élnek, ugye.

Csúnya Homár-poszt lenne, ha nem állnának ki a csalók lebuktatása mellett teljes vállszélességgel. :)

2014. szept. 20. 16:53
 18/20 anonim ***** válasza:

Épp ezaz, hogy szabs. eljárásban nincs jogi lehetőség. A pontos jogi akadályát nem tudom, talán az, hogy a szabs. törvényben nincs szabályozva az adatkérés úgy mint a Be-ben.

Hogy a hirdetőoldalaknak meg mi az érdekük, azt nem tudom, de az olx-nél nagyjából kimerül abban a csalók elleni védelem, hogy felhívják a figyelmed, hogy ne utalj előre. :) Egyébként meg szinte futószalagon érkeznek a feljelentések.

2014. szept. 21. 09:59
 19/20 anonim ***** válasza:

"Tegnap akartam venni egy termeket es en hulye elore utaltam bankszamlara."

Itt a probléma. Ilyen helyeken sose szabad előre utalni, csak személyes átvétel!

És az nehogy meggyőzzön, hogy az eladóról jó véleményeket írtak. Volt már olyan, hogy elég jó minősítést szerzett magának valaki rövid idő alatt, és amikor egy drágább cuccot akart eladni, megbíztak benne a minősítése miatt, ment előreutalással a pénz, a terméknek pedig nyoma sem volt.

2014. szept. 21. 11:27
 20/20 anonim ***** válasza:

"Én nem használok ilyen dolgokat de eszembe nem jutna idegen embereknek pénzt utalgatni..."

A legdurvább az, hogy gyakorlatilag mindenhol ott van nagy betűkkel, hogy SOHA NE UTALJON ELŐRE.

2014. szept. 27. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!