Ha egy x személyt átvertek egy utazással és drogot kell csempészniük, tehet vallomást?
Nem kell félre érteni, egy filmben láttam, hogy 2 embert átvágtak egy nyaralással és drogot kellett hazafelé úton csempészniük.
Ebben a helyzetben, ha vallomást tesznek a reptéren, akkor lehet besúgóként kezelni ôket és szabad lábra helyezni, mint bûncselekmény áldozatai?
És mi van a bûnözôkkel? Tôlük félniük kell, vagy a rendôrség biztonságot teremnt nekik?
Hát igen, azért a legtöbb esetben nagyon nagyon butának kell lenni ahhoz, hogy valaki bevegye azt, hogy neki csak úgy adnak nyaralást ingyen.
A bekasztlizva külföldön sorozatban volt olyan, hogy egy srác tényleg nem tudta, hogy drog van a táskájában, de neki a vele utazó barátnője tette bele. Hiába tett utána vallomást és kiengedték, azért ezt nem lehet egykönnyen elfelejteni.
Ezen amúgy én is gondolkoztam, hogy egy ilyen helyzetben mi van, ha jelzi az ember a reptéren az alkalmazottnak. De az a baj, hogy egy ideig eltart a vizsgálat, kell tanúskodni. Lehet, hogy jó esetben azt mondják, köszönjük az együttműködést, akkor tessék szépen itt maradni a tárgyalásra, szembesítésre, stb... Persze mindezt saját költségen úgy, hogy nem vagy Chuck Norris és lehet hogy egyik este a rossz fiúk beugranak elbeszélgetni veled, hogy miért is köptél. Esetleg úgy döntenek, hogy egy vizihullával több vagy kevesebb már nagyon nem számít...
De most őszintén. Mi az, hogy drogot "kell" csempésznie? A legtöbb országban van magyar konzulátus (ha filmről van szó feltételezem amerikai konzulátus is van). Az Ő feladatuk többek közt pont az adott országban bajba került honfitársaik segítése.
Ilyen esetben elsétálsz a konzulátusra és hazahoznak. Esetleg még feljelentést is tehetsz. Ha mondjuk a repülőig kísér a drogkereskedő akkor akár az átvizsgálásnál akár a becsekkolásnál szólsz az usernek, hogy hívjon rendőrt és értesítsék a konzulátust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!