A rendőrség miért nem használ keyloggert?
Helló mindenkinek!
Ha bevisznek egy gépet (hamis szoftver, netes csalás stb.) a rendőrség miért nem a keyloggert használja? Egy csomó időt, energiát és kellemetlenséget megtakaríthatna. Tud erről valaki valamit?
Azért, mert a sok korrupcióra hivatkozva nem a rendőrök végzik. Kezdetben minden ilyen dolgot a rendőrség számítástechnikusai végeztek.
Azután valami nagyokos kitalálta, hogy mindenhez szakértő kell. Van egy szakértői lista arról választanak egyet aki drága pénzért megcsinálja.
A magyar jogban minden ilyen bonyolult. Ha valakinek pl eltörik egy verekedés során a lábát és ráírja az orvos a látleletre, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett ez még édes kevés:-) :-)
Kész vicc, de azt a látleletet elküldik egy orvosszakértőnek, aki jó pénzért megmondja és megállapítja, hogy bizony az a szerencsétlen tényleg 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Szerinted miért tart eddig minden Magyarországon? Nem azért mert a nyomozók ülnek az ügyeken, hanem mert minden ilyen bonyolult és időigényes. Egy szakértőnek egy ilyen kérdés megválaszolására 2 hónapja van. Számold ki ha több kérdés merül fel vagy több szakértő kell mi van... ezer év
Ezt nem a rendőrség találja ki. Az ügyészség utasítja a rendőrséget, hogy miként kell nyomozni. Hozzá nem értő pedig kitalálta, hogy ilyenkor az összes szóban forgó gépet szakértőhöz kell vinni.
Még ha tudod is, hogy annak nem sok értelme van, akkor is csak a szakértő jogosult annak kimondására, hogy alkalmatlan és nem más.
Jobb van nekik.
Most csak a technikai részét nézve.
A keylogger nem visszamenőleg mutatja meg a billentyűzet leütéseket, hanem a telepítés után (mint itt fent már írta valaki)
Vagyis ha már elvitték a gépedet akkor baromira tök mindegy milyen keyloggert telepítenek rá, utólag már semmi értelme.
Jaj kérdező legalább ne lennél ilyen buta. Azt sem tudod mi a keylogger, de te követeled.
Egyébként 2 okból nem telepít.
1. Baromira semmi értelme nem lenne.
2. Milyen alapon lopnák el a személyes adatokat?
És akkor azt mondja meg nekem valaki, hogy HOGY lehet valaki gépére keyloggert rakni ? Az enyémen volt, úgy jöttem rá, ( előre közlöm girl lenni, szóval nem túl sokat értek a géphez ) :)) , megváltozott egyszer csak a chrome kereső kezdő oldala, folyton valami más jött be, és onnantól elindult a pokol ... a skype nem tudtam belépni, mert ahogy felléptem kilépett, email úgy szintén, ekkor már kezdett idegbe vágni, valahogy eljutottam netes böngészén nyomán a lehetséges keylogger van a gépeden ha megváltozik a kereső kezdő oldala, lám kgb-t találtam !
A spybot is kimutatta, és be is csomagolta zip fájlba , azt hiszem avg vagy avast -om volt, gyorsan leszedtem és raktam fel egy másikat valami kaspersky vagy mi :) már nem talál semmi sem keyloggert , de a zip fájlok meg vannak a gépen, de nem lehet megnyitni őket, plusz abban a mappában nincs amit a sypbot és más mayware kereső talált ...
szóval most, hogy más gépen megváltoztttam minden jelszót és csak zip fájlként van itt, minden működik, de honnan a kérdésem az, hogy egy ilyen kémprogramot ugye csak úgy lehet felrakni egy gépre, ha személyesen felrakják ??? mondjuk ha küldenek rá egy vírust nem ?! mondjuk pont ez az, hogy akkor spec nem kaptam , nem nyitottam meg egy email sem és semmi mást sem !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!