Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Házkutatás? Lopás 2 év távlatá...

Házkutatás? Lopás 2 év távlatában!

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem mi van ha egy barátom volt munkáltatója feljelenti a rendőrségen, hogy ellopotz valamit. Csak azt állitja, hogy lopta, mert ugyanis belekeveredett a cuccai közé, és postával másnap már el is küldte neki, emailben irta, hogy elnézést, ez nem volt szándékos, és egyáltalán nem akarta ellopni. Csupán a kavarodás és sok munka (8-22,23) miatt volt ez.

Azért akarja feljelenti, meg mondja a munkaügyi hivatal mnunkatársának, ugyanis nem fizette ki rendesen, és gondolom ezzel akarja visszábbverni a rá váró dolgokat, hogy ne legyen biróság, mert akkor ugyanis sokat kellene neki fizetnie. Még ruhát (ing, farmer, rövidnadrág) is kapott tőle, melyekre szintén mondhatja, hogy nem is adta, hanem ellopta és akkor ilyenkor mi van. Kinek hisznek? A felesége biztos nem mondja hogy adta, hanem inkább azt, hogy ellopta, (amikor ez nem is igaz) és ezzel megakadályozza a birósági eljárást a munkaügyön.

Valaki tudna segiteni, hogy a német és ausztriai büntető törvénykönyv hasonló a magyaréhoz? Mennyi ideig lehet még feljelenteni valakit lopás miatt? Mennyi az értékhatár? Hogy van ez? Gondolom egy ing miatt nem jönnek házkutatást tartani, vagy igen?

A rendőrség elfogadná a feljelentést egy kesztyűre vonatkozóan közel 2 évre visszamenőleg? Hogy állná meg a helyét?

Én mint laikus azt mondanám, hogy ha lopás is történt volna, akkor miért nem jelentette azt a rendőrségen 2 évvel ezelőtt. Igy utólag ki is találhatja, hiszen másik eljárás van ellene és ezzel vágna vissza. Más kérdés hogy milyen eredménnyel.

És ha a "lopás"nak nevezett esetet nézném (amit vissza is küldött, és ismétlen nem akarta ellopni) azt már nem nevezheti lopásnak, hiszen a birtokába visszakerült és 2 évvel később akarna lopás miatt feljelentést tenni.

Aki tud értékhatárokat, elévülési időket irni, kérem irjon. És a vélemény is fontos!

Aki tud segitsen a kérdésben.

köszönöm

2014. júl. 8. 17:59
 1/2 anonim ***** válasza:

Ki fogják utasítani Ausztriából. Nem kell a lékére vennie, menjen Angliába.

Én is loptam a gázolajat az osztrák teherkocsimból és beleöntöttem a saját kocsimba, amikor szembesítettek, meg se vártam a végét, elhúztam Hollandiába. Abból is kilopom.

2014. júl. 21. 06:49
 2/2 A kérdező kommentje:

Na de azért nem megy az úgy, hogy 2 év után jelenti fel! Miért nem tette meg akkor!!

Meg hát bizonyitania is kell a lopást, mert amúgy megy a feljelentett személy tehet a vádlóval szemben eljárást, mivel hamisan vádolta meg. Amúgy csak egy kesztyű, nem hiszem hogy a rendőrség foglalkozna ilyen apróságokkal mely 10-20 euro értékű.

Csak azért akarna fejlenetést, hogy próbálja meguszni a munkaügyi pert. gondolom érted. Bár mire menne vele,mert még ha bűnös is lenne a lopásban, ami persze nem az, akkor is fizetnie kellene a munkaügyön, hiszen az megilletné akkor is.

2014. júl. 24. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!