Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi lesz most akkor a rendőrökkel?

Mi lesz most akkor a rendőrökkel?

Figyelt kérdés

Gondolkoztam, h elmegyek rendőrnek, de apám azt mondja, h mivel elvették a nyugdíjat így 50 évesen, ha már nem lesznek alkalmasak egészségügyileg akkor mennek a levesbe, mert rokkantnyugdíjat arra nem fog kapni, h mondjuk cukros lett és emiatt már nem jó rendőrnek.

Szal most ez h?

2014. jún. 30. 19:12
1 2
 11/15 Dudok Andrásné ***** válasza:
Mert hol alkalmaznak most beteg embert??? Most a fizetésedért aggódsz vagy az egészségedért?? Ilyen kételyekkel inkább válassz más szakmát.EZ SZERINTEM HIVATÁS !!!!
2014. júl. 2. 13:43
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ne foglalkozz ilyenekkel. Hidd el úgyis kirúgnak ha akarnak.

Amúgy meg életpályamodell van a rendőrségnél - nem tudtad ? :D

2014. júl. 2. 16:45
 13/15 A kérdező kommentje:

A hivatás nem azt jelenti, h ész nélkül kell csinálni.

Egyébként a cukrot csak úgy felhoztam, mert ha hajlamos vagy rá előjön és kizáró ok.

De lehet tűszúrás, amiatt is kiraknak, hiszen veszélyes vagy az emberekre.

Az 50 ezer forintról meg annyit, h 5 évre írták alá.

Az 5 év most jár le.

Pénzt nem kapnak tovább, de nyugdíjba se mehet. már el.

No comment.

2014. júl. 2. 20:43
 14/15 ZETAS ***** válasza:

Nem vették el egy rendőr nyugdíját sem!

Az életkorhatárt módosították. (Mert ugye aktakukacokra és gyalogos járőrre, vagy szombathelyi lightos zsekára és ózdi gettózsekára bontani az állományt és szűrni, hogy ki érdemli meg a korai nyugdíjat igazságtalanabb lett volna, mint mindenkire alkalmazni az új jogszabályt.

Rengeteg embert sújt az egészségromlásból fakadó elbocsátás. Toronydarut sem kezelhetsz cukrosan. Az egészségügyi feltételek nem azért vannak, hogy ha már nem alkalmas valaki, akkor a munkáltató, vagy az állam élete végéig rokkantként tartsa el.

Ezért kellene folyamatosan képeznie magát mindenkinek, hogy ha esetleg -a fenti példával élve- cukros lesz, akkor se dögöljön éhen.

2014. júl. 10. 22:04
 15/15 anonim ***** válasza:

A toronydarukezelés nem állami munkakör, a rendőr pedig az.

A toronydarukezelő el tud menni a szakmáján belül máshova, ahol alkalmas. Egy rendőrt ha leszerelnek, soha többet nem mehet hivatásosnak, amihez ért, pedig irodai munkát tudna csinálni, ha felajánlanák neki. Itt vetődik fel, a munkáltató, azaz az állam felelőssége. Ahelyett, hogy valódi életpálya lenne, kivágják a cégtől, csináljon amit akar, megköszönve az idáig tett munkáját a rendfenntartásban. Ez nem csak a rendőrökre vonatkozik.

2014. júl. 11. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!