Vipera (mint fegyver) hogy lehet "megoldani " hogy "legálisan" legyen nállam közterületen?
hordtam gazpisztolyt, 2 pillangot, rugost stb :D
vipera a kocsiba van, ami kiraly meg az a flexibilis vizcso (nagy anyaval a vegen)
pl ha van bnod tedd a tasijaba.
idaig 1x nem engedtek be buliba, visszaleptem a kocsihoz, kipakoltam, lementem.
1x kiszedtek a sorbol kocsival, mert akit vittem ismeros ismerose rongalt vmit, akkor is volt nalam kes, vipera, flexi cso, meg az iratomat, se kocsiet nem kertek el.
azer komoly volt 4 rendor auto korbe all.
Ez a kérdés már sokszor, és sokakban felmerült.
A válaszok:
- vipera vs. vascső: a vipera célszerszám, tehát arra tervezték, hogy rejtve tudd hordani, majd kicsapva a lehető legnagyobb erővel tudj ütni; ahhoz megfelelő a súlyeloszlása, mérete, stb. Egy célszerszám minden esetben jobb, mint egy más megoldás! (Kapanyél, sulyzórúd, stb.)
- viselés: KKVE-nek minősül, tehát közterületen viselése szabálysértés. A viselés testen, vagy ruházatban hordást jelent, tehát pl. válltáska zsebében már nem számít viselésnek !
- ha a rendőr megtalálja nálad, elvileg szabálysértési eljárás indul, aminek a vége pénzbírság lehet. A gyakorlatban vagy lesz.rják, vagy inkább elkobozzák, maguknak; főleg, ha egy márkás cucc van nálad.
- igazoltatás, majd ruházatátvizsgálás; csak akkor teszik, ha alapos okuk van rá (ezt közölniük kell). Ha normálisan viselkedsz, ennek szinte nulla az esélye.
- milyen viperát vegyek? Az amerikai ASP, és a cseh ESP a legjobbak. Én az edzett acél cseh ESP-t ajánlom, az 12000,-ft -ért elpusztíthatatlan darab, mi Ytong tömböket vertünk szét ilyennel. :)
Itt van még több hasznos info:
Biztos, hogy edzett ?
Az edzettnek raklap szétveréstől nem lesz semmi baja.
A megoldás; a markolatgombban lévő két laprugónak a végét kell ÖSSZE görbíteni. Tehát nem a két rúgót szét, hanem a végüket össze, hogy nagyobb szögben álljon.
eu raklap a kocsit megtartja :)
az enyemet osszecsukni nagyon nehez, de a flexi cso is igen kiraly, foleg ha a vegebe meg becsavarnek centis negyedcolos csidarabot, amire szeget hegesztek, na ez ma beteges :D
Az a jó, ha nehéz összecsukni !
Fontos, hogy kicsapás után erősen rögzüljön, hiszen a technikák között van a döfés is, amikor olyan közel kerül hozzád a támadó, hogy nincs helyed ütni vele.
Ilyenkor kell, hogy ne csukódjon össze döfésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!