Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Vipera (mint fegyver) hogy...

Vipera (mint fegyver) hogy lehet "megoldani " hogy "legálisan" legyen nállam közterületen?

Figyelt kérdés
hogy lehet "megoldani " hogy "legálisan" legyen nállam közterületen, ugy értem hogy azt tudom hogy pl: zsebbe nem lehet, de azt olvastam hogy táskába lehet szálitani ha be van csomagolva, ez mit takar hogy ha be van csomagolva? Ha pl a tokjaba teszem és ugy a táska aljaba akkor az szálitásnak számit? és ha övtáskába hordom??? Kis városba mennyi az esely hogy átkutatnak? Illetve ha átkutatjak a zsebeimet akkor pl a táskámat is átkutathatjak, és az övtáskámat is? (milyen okkal kutathat át egy rendőr? ) és ha megtalaljak körübelül milyen birságra lehet számitani, legyszives ne azt irjatok hogy illegalis stb, tudom . De még mindig jobb egy 50 ezres csekk mintha megkéselnek vagy szétrugjak a fejemet.

2014. jún. 25. 20:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

hordtam gazpisztolyt, 2 pillangot, rugost stb :D

vipera a kocsiba van, ami kiraly meg az a flexibilis vizcso (nagy anyaval a vegen)

pl ha van bnod tedd a tasijaba.

idaig 1x nem engedtek be buliba, visszaleptem a kocsihoz, kipakoltam, lementem.

1x kiszedtek a sorbol kocsival, mert akit vittem ismeros ismerose rongalt vmit, akkor is volt nalam kes, vipera, flexi cso, meg az iratomat, se kocsiet nem kertek el.

azer komoly volt 4 rendor auto korbe all.

2014. jún. 26. 07:47
 12/18 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés már sokszor, és sokakban felmerült.

A válaszok:

- vipera vs. vascső: a vipera célszerszám, tehát arra tervezték, hogy rejtve tudd hordani, majd kicsapva a lehető legnagyobb erővel tudj ütni; ahhoz megfelelő a súlyeloszlása, mérete, stb. Egy célszerszám minden esetben jobb, mint egy más megoldás! (Kapanyél, sulyzórúd, stb.)

- viselés: KKVE-nek minősül, tehát közterületen viselése szabálysértés. A viselés testen, vagy ruházatban hordást jelent, tehát pl. válltáska zsebében már nem számít viselésnek !

- ha a rendőr megtalálja nálad, elvileg szabálysértési eljárás indul, aminek a vége pénzbírság lehet. A gyakorlatban vagy lesz.rják, vagy inkább elkobozzák, maguknak; főleg, ha egy márkás cucc van nálad.

- igazoltatás, majd ruházatátvizsgálás; csak akkor teszik, ha alapos okuk van rá (ezt közölniük kell). Ha normálisan viselkedsz, ennek szinte nulla az esélye.

- milyen viperát vegyek? Az amerikai ASP, és a cseh ESP a legjobbak. Én az edzett acél cseh ESP-t ajánlom, az 12000,-ft -ért elpusztíthatatlan darab, mi Ytong tömböket vertünk szét ilyennel. :)

Itt van még több hasznos info:

[link]

2014. jún. 26. 08:05
 13/18 A kérdező kommentje:
köszi nekem 21" os esp edzett acel van kib*szott jo ,csak egy gond van vele szétvertem egy raklapot és azota könnyebn kinyitodik ugy értem ha megfogom a tetejet és elforditom akkor egyböl kinyilik és hiaba állitottam a hatuiljan azt a két kis villat akkor se lett sokkal jobb , megoldas ?:S
2014. jún. 26. 22:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy edzett ?

Az edzettnek raklap szétveréstől nem lesz semmi baja.

A megoldás; a markolatgombban lévő két laprugónak a végét kell ÖSSZE görbíteni. Tehát nem a két rúgót szét, hanem a végüket össze, hogy nagyobb szögben álljon.

2014. jún. 27. 07:35
 15/18 A kérdező kommentje:
100 hogy edzett acel , nem lett baja csak kicsit kilazult , és eu szabvany raklapot vertem szet ami 10 x erösebb mint egy sima raklap
2014. jún. 28. 21:53
 16/18 A kérdező kommentje:
köszönöm hatarozottan jobb lett !!
2014. jún. 28. 21:57
 17/18 anonim ***** válasza:

eu raklap a kocsit megtartja :)

az enyemet osszecsukni nagyon nehez, de a flexi cso is igen kiraly, foleg ha a vegebe meg becsavarnek centis negyedcolos csidarabot, amire szeget hegesztek, na ez ma beteges :D

2014. jún. 29. 07:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Az a jó, ha nehéz összecsukni !

Fontos, hogy kicsapás után erősen rögzüljön, hiszen a technikák között van a döfés is, amikor olyan közel kerül hozzád a támadó, hogy nincs helyed ütni vele.

Ilyenkor kell, hogy ne csukódjon össze döfésnél.

2014. jún. 29. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!