Súlyos testi sértés ezek után mennyi anyagi kártéritést követelhetek? Többi lent
Van maradandó elváltozás? Látszani fognak a varrásnyomok? Maradandó sérülésre is lehet polgáriperes úton kárigényt megállapítani, az ilyen 2-300 000 ft szokott lenni.
Feljelentést mindenképp tegyél, de csak akkor, ha az ürge olyan anyagi helyzetű, hogy ki tud fizetni. Ellenkező esetben csak a pénzed fog elveszni (kb. 50 ropi egy ilyen magánvádas eljárásindítás).
Még csak feljelentést se nagyon kell tennie a kérdezőnek. Ez garázdaság és súlyos testi sértés, mindkettô közvádas bcs.
Hogy mennyi összeget érdemes kérni, arról egy ügyvéd talán jobb felvilágosítást tud adni.
"mindkettô közvádas bcs"
Közvádra a kérdező egy fillért nem fog kapni "kártérítés" címen, helyette az elkövető az államnak fizet majd valamennyi bírságot, vagy ülős büntit kap, vagy a kettő együtt. A közvád mellett magánvádas eljárást is kell indítania a kérdezőnek, ha pénzt akar látni ebből.
Gabikám, hülyegyerek vagy, és nem értem, miért válaszolsz a kérdésekre, ha érdemben nem tudsz hozzájuk tenni.
De azt nem igazán értem, hogy közvádas bűncselekményekhez hogy jön a magánvád?! Olyan van, hogy magánfél, aki olyan sértett, aki a büntetőeljárás során polgári jogi igényét érvényesíti a bűncselekménnyel okozott kár vonatkozásában. Egyébként azt valóban nem tiltja Be., hogy külön eljárás során érvényesítse kártérítési igényét.
Szóval ha lennél olyan kedves, és nem túl nagy nehézség, és még kulturált formában is megy, leírhatnád, hogy hogyan is van ez, meg hol van leírva. Köszönöm! ;)
"Gábornak igaza van abban, hogy feljelentést nem kell tenni, súlyos testi sértés esetében ez alap, közvádas. De a kártérítési igényt magánvádas polgári perben kell elindítani (az nem feljelentés),"
Én ezt pontosan így, szóról szóra írtam le, már a legelején. Akkor miben is van igaza gáborkának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!