Mi értelme van egy különálló Sport Egyetem megállapításának? Orbánnak miért ennyire érdeke ez? És miért kapna 26 milliárd állami támogatás miközben a hazai tudományegyetemek PL a SZTE csak 12-t kap?
9-es vagyok
Azért én nem látom ennyire drasztikusnak a dolgot, mármint hogy a felsőoktatás kevesebbet érne mint a sport, márcsak azért sem mert a sportszakembereket is a felsőoktatásban, egyetemi szinten kell képezni...
De mint mondtam, nekem pl. kedvező a kormány ezirányú stratégiája, úgyhogy én eléggé szubjektíven tudok csak értékelni, és természetesen megértem azokat, akik csak azt látják, hogy nekik nem jut semmi, mert valahol igazuk is van, aránytalan az elosztás mértéke, ez kétségtelen.
Pusztán csak arra szeretnék rávilágítani hogy a sport fejlesztésére igen is szükség van, egy különálló egyetemre is szükség van, és a megfelelő infrastrukturális háttérre is szükség van. Ezek fel sem merülhetnek senkiben sem, mint kérdések, ez egy igen komoly szakterület, sokakban mégis inkább csak az a tudat él, hogy aki sporttudományi területen tanul, az "bukfencmester" diplomát kap, büfészak és társai, holott azért ennél egy "picit" többről van szó. Én sem nézek le egyetlen szakterületet sem, hiszen ahhoz meg én nem értek, azaz a másik többet tud abból mint én, milyen jogon szólok akkor bele abba hogy az ő területe sz.rt sem ér...
én erről lemaradtam. és hogy hívják ezt a különálló Sport Egyetemet?
Mármint egy új egyetemről van szó és nem a SE TF részéről?
A támogatás meg na egy vicc. Magyarországon a sportélet egyébként is jórészt haveri és családi körök vállalkozásai alapján működik, ahol persze a kegyeltek keményen leveszik a pénzt, a kicsit is ellenállók pedig nagyon rövid úton szakmailag alkalmatlanná lesznek nyilvánítva. Nincs ebben semmi extra, ha most még képes egy külön egyetemet is alapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!