Ezt miért engedélyezik Magyarországon?
Szóval vannak ezek a lézer-, radardetektorok. Ezeket autókba lehet tenni, és figyelik hogy az úton lesz-e traffipax. Szóval akinek ilyen van, az nyugodtan mehet az utakon akár 180-al, mert ha traffipax lesz akkor jelez neki ez a szerkezet. Olyankor lelassít a megengedett sebességre, és amikor már elhegyta a traffipaxot megint kezdődhet a száguldás.
Ezt miért engedik? Vagy ilyet miért lehet? Teljesen egyértelmű, hogy aki ilyet vesz annak azért kell, hogy büntetlenűl megszeghjesse a sebességkorlátozásokat.
Valaki ezt magyarázza el nekem, légyszi.
Van itt link róluk: [link]
A válaszokat előre is köszönöm!
Ausztriában tilos használni ilyen berendezéseket.
És nem vagyok a híve ezeknek a kütyüknek, de mondjuk, én mindig egy kicsivel túllépem a határt, 90 helyett 100-110, 130 helyett 140-150. Ilyenkor nem valószínű, hogy büntetnek, talán még benne van a határértéken belül.
Azért ne felejtsük el, hogy a balesetek jelentős része a nagy sebesség miatt van. De a 90-es tempó tényleg egy kicsit lassú a mai autókkal.
Nemsoká betiltják :(
A jelzőberendezések főleg a lézeres mérőket jelző nem sokat ér. A radaros trafijelző azonban sokat ér mert az azonosítási határon kívül is jelez. (bemérhetnek éppen, de a rendszám nem látszik és mire látható 1,2-1.5 km, már lelassíthattál. Helyben nézd meg, hogy ki tudod-e dumálni, látható-e a rendszám. Ha kiküldik és nem látszik a rendszám a mért képen, akkor vergődj.)
A blokkoló viszont igen. Sok 100000 marad a pénztárcában ha van egy ilyen kütyüd.
"Z"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!