A 107-es hívószámon adnak egyszerű tájékoztatást is, vagy csak bejelentést lehet tenni?
Hallottam rémsztrorikat, hogy aki "indokolatlanul" hívta a rendőrséget, azt megbüntették. Mi van abban az esetben, ha "anonim" módon szeretnék egy ügyben tanácsot kérni, illetőleg megtudni, hogy az adott esemény/tevékenység/dolog ugyan bűncselekmény-e? Ha pedig igen, kötelező feljelentést tennem? Családtag/felmenő esetén is?
(Valójában egy másik ember -fiatalkorú- megóvása végett lenne szükségem egy bizonyos kényszerítő erőre, de rendőrségi beavatkozást csak legvégső esetben kérnék. Nem érint testi illetve vagyoni kárt, csak mulasztást, de nem egyértelmű, hogy egyáltalán eljárnának-e az adott ügyben. Illetve a rendőri beavatkozás bizonyos értelemben kárt is okozhatna, ezt pedig nem kockáztatnám - magyar jogi katyvasz rulez. Magyarán hiteles ultimátumot kellene adnom.)
Nem kifejezetten jogi kérdés.
Nem szerettem volna leírni, de a fiatalkorúnak nincsenek iratai, fiktív a lakcíme, és a felelősök nem hajlandóak tenni az ügyben. A gyerek pedig koránál fogva nem tud.
"Hallottam rémsztrorikat, hogy aki "indokolatlanul" hívta a rendőrséget, azt megbüntették. "
De azért mert ezek kitalált bejelentések, szórakoznak, viccelődnek vagy egyértelműen alaptalan az egész.
Ha felhívod azt fogják mondani, hogy ez a szám nem ezért van, hanem legyél olyan szíves felhívni XY-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!