Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » 18 éven aluli fiatal lány (15...

18 éven aluli fiatal lány (15 éves) elszökik otthonról, mi a teendő?

Figyelt kérdés

A lány mint fent említettem 15 éves, és "elszökött" otthonról, azaz nem tért haza amikor kellett volna. Röviden a történet az, hogy rendőrségnek lett jelezve a probléma, a rendőrség meg is találta, és csak 450/km fejében lettek volna hajlandóak haza hozni a gyereket. Ez jogos-e? Miért kell azért fizetni, hogy "megszökött" gyereket haza hurcolják? Hisz kiskorú, szülői felügyelet mellett dönthet csak komolyabb dolgokban (elméletben). Még edző, meg fitness termekbe is csak szülői engedélyjel mehet 18 éven aluli gyerek, akkor lehetséges ez? Valaki tud erről valami infót mondani?

Egyébként a rendőrség nem hozta haza, 35km-re arrébb volt a gyerek 15750ft-be került volna haza hozatala. A család aki így járt, nem tud ennyi összeget sehogy se kifizetni, mert nincs rá pénzük, nagyon rossz anyagi helyzetben vannak...

2014. ápr. 17. 11:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%

" Miért kell azért fizetni, hogy "megszökött" gyereket haza hurcolják? "

Mert a rendőrség nem ingyen taxiszolgáltatás.

A szülei pedig felelősek a tetteiért, ha kárt okoz akkor azt ki kell fizetniük, ha pedig megszökik, akkor vagy menjenek érte, vagy fizessék ki a rendőrségnek a megállapított díjat. Azért tartjuk őket az adónkból, hogy megvédjenek, a bűncselekményeket felderítsék, ne pedig hogy hisztis kamaszokat furikázzanak haza anyucinak-apucinak, mert otthon áll a bál.

2014. ápr. 17. 15:07
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Azért kell fizetni mert elszökött.

Ha elrabolták volna hazahozzák.

35km 2nap gyalog hajrá.

2014. ápr. 17. 16:00
 13/22 anonim ***** válasza:
84%

A rendőrségi kényszerintézkedések költségeit mindig az intézkedés alá vontnak kell megfizetni, amely törvénybe van fektetve, hogy kilométerenként 450Ft, de nem lehet kevesebb, mint 7000Ft. Jogos. 18 éven aluli fiatalért a szülője tartozik felelősséggel. Ha meg van a gyermek akkor a szülő felel érte, hogy hazajusson. Ez azért problémás, mert ha az én illetékességi területemen történik ez, és a szomszédos illetékességű terület járőre találja meg, ő el sem hagyhatja a területét.

A rendőrség nem taxi. Ha valakit előzetesbe rakok, majd mikor kiengedik, akkor sem kell hazavinni. Minden esetben csak a hozzátartozót kell kiértesíteni. Eleve ha az előállítottat szabadon engedem, akkor a hazavitel már jogtalan fogva tartás lenne a bírósági állásfoglalás alapján, mivel az autóval korlátozom a szabad mozgásában.

Páran meg szokták ezt is kérdezni, hogy miért nem viszem haza, ezért. Nem kockáztatom az állásom, mindent csak szabályszerűen.

2014. ápr. 17. 16:49
 14/22 anonim ***** válasza:
58%

Azért, mert a rendőrség nem taxi. A rendőröknek csak a legközelebbi gyermekvédelmi intézménybe kell szállítani a fiatalt.

Egyébként a szülőket kellene büntetni és akkor nem lenne ilyen idióta kérdés feldobva. De gondolom a családsegítőt már így is érdekelni fogja.

2014. ápr. 18. 04:55
 15/22 A kérdező kommentje:

Most lesem, az összeget fent elírtam. Aki, azzal jön, hogy menjen a szülő érte, annak csak annyit mondok, hogy nagyon sok család van Magyarországon, pontosítok rengetek, akiknek se pénzük, se kocsijuk nincsen ilyen esetekre se sajnos...

Igen vannak ilyen családok, és nem kell jönni, hogy de stb.. Majd rá jössz, ha véletlen arra a sorsra jutsz, hogy bezony, nem mindenki tudja megtenni, amit állítólag az átlag ember megtud tenni. Az átlag embernek idehaza tényleg nincs zsetonja se kocsira, se hirtelen ilyen összegekre, még akkor se ki akarná valahogy fizetni.

Egyébként voltak érdemes válaszok. Köszönöm, az illetőknek!

Igaz, hogy rendőrség nem taxi, de számomra inkább emberség kérdése egy ilyen dolog, ha lenne rá mód, és tudnék ellene tenni, akkor ilyen soha nem történhetne meg.

2014. ápr. 19. 06:12
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

Emberségből nagyon sok mindent meg lehet csinálni. Csak ezzel az a baj, hogy ha a gyerekkel a hátulsó ülésen kapjuk a riasztást, hogy kirabolják a postát, és mint ahogyan szokott 30 kilométeres körzetben nincs kolléga, akkor hogyan megyek gyerekkel oda?

A rendőrségnek vannak feladatai, emberségből pedig el tud menni a gyerekért a szomszéd, vagy ismerős.

2014. ápr. 19. 10:19
 17/22 anonim ***** válasza:
36%

Én csak azt nem értem hogy miért nem neveled meg a gyereket?

Mi az hogy elszökik? Egyáltalán hogy meri meg?

Még nem vagyok szülő,de ha ennyire szegény lennék,akkor is,gyalog elindulnék,és hazavinném.

Otthon meg végre el kéne kezdeni a nevelést mert ez minden csak nem az.. elszökik... ha kell kapjon egy-két pofont is.

Szigorúság...

Ne nevelj már gyökeret ebbe az amúgy is gyökér országba..

2014. ápr. 19. 10:48
 18/22 anonim ***** válasza:
40%

"Aki, azzal jön, hogy menjen a szülő érte, annak csak annyit mondok, hogy nagyon sok család van Magyarországon, pontosítok rengetek, akiknek se pénzük, se kocsijuk nincsen ilyen esetekre se sajnos..."

Akkor neveljék meg a kölküket. Értem és a tesómért sose kellett jönni se anyáméknak, se a rendőrségnek, pedig nálunk sem állt hegyekben a pénz.

"Igaz, hogy rendőrség nem taxi, de számomra inkább emberség kérdése egy ilyen dolog"

A rendőrségnek nem feladata, hogy szeretetszolgálatként ingyen fuvarozást vállaljon, hanem ha az elszökött kisnaccsádot éppen erőszakolni próbálják/kirabolják és valaki kihívja őket, akkor perceken belül ott legyenek és az elkövetőt a motorháztetőre vágják úgy, hogy nyekkenjen. Szerintem te lennél a legjobban felháborodva, ha hívnád őket amikor baj van, de ők neveletlen tiniket emberségből furikázgatnak. Minden ilyen eset - ha ingyen végeznék - ugyanúgy pénzbe kerül, amit az adófizetők álltak.

A megszökött gyerek hazafuvarozása (=szülők nevelési hiányosságainak pótlása) NEM A FELADATUK, és még emberségből sem elvárható. Ez családon belüli ügy amihez semmi közük (amennyiben nem történt erőszak vagy a gyerek nem a verések miatt menekült el).

Úgyhogy én egyetértek azzal, hogy vagy másszanak el értük a kedves szülők vagy fizessék ki szépen a költségeket. Nem tudom sajnálni őket, azokat sem, akikre esetleg többszázezret terhelnek, mert a hülye kölkük bombariadóval szórakozott mert nem volt kedve suliba menni.

2014. ápr. 19. 19:17
 19/22 anonim ***** válasza:

Érdekes viszonyok lehetnek abban a családban... Végre 17-es és 18-as a lényeget leírták!

Különben meg nem kell itt a pénzzel jönni... 35 km oda-vissza busszal/vonattal nem egy vagyon teljes áron sem, nem kell tizenezrekkel jönni...2-3 ezerből megvan a szökevény gyerek jegyével együtt.

Különben meg az edzésekre van pénz?? NEM ÁLL ÖSSZE!!

Azt sem értem, hogy az egész történetben a legérdekesebb az, hogy némi pénzbe kerül hazajuttatni a szökött gyereket, az meg hogy elszökött, meg rendőrök kereseték a világ legtermészetesebb dolga... Érdekes család lehet.

2014. máj. 8. 17:16
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha reálisan gondolkozunk max 3000 Ft a szülőnek hazajuttatni.

(Egy felnőtt jegy oda-vissza+legrosszabb esetben a gyereknek 1 teljes jegy vissza).

Ha ennyi sincs, és nem is érdekli a szülőt annyira a sztori (mondjuk hogy gyalog, kerékpárral, stoppal elmenjen a saját(!) gyerekéért), akkor hívja föl a rendőröket és mondja, hogy "nincs nekem 2-3 ezer forintom arra, hogy a saját gyerekemért menjek".

És várja a reakciókat...

2014. máj. 8. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!