Ha valaki megtámad utcán fegyverrel, és megszerzem tőle, azt belehet adni a rendőrségnek?
Ha bevételi forrás (bírság, egyéb), akkor akit lehet, eljárás alá kell vonni.
Tanú hiányában még akár szerencse kérdése, melyikőtök veri rá a másikra a tiltott fegyverviselést és egyebeket, a testi sértés esetleg külön-külön is kiszámlázódik (senkit nem érdekel nagyon, hogy ki kezdte), stb.
Én nem indulnék ki abból, hogy a saját, egyébként egyértelmű igazam (nem pusztán annak hiszem) érdekel valakit. Nem tagadom, hogy kedves és segítőkész rendőrök is vannak, de ezért még történhet más is, ami ellenem fordítaná az eljárást.
Lőfegyver esetén a lőszert leadnám (ha nagyon minta vagyok) és a fegyvert pedig sarokcsiszolóval szétdarabolnám, esetleg, ha nagyon bizonyítéknak gondolnám, fontolóra venném a leadását, de ebben benne van annak kockázata, ha a ballisztikai v. hasonló vizsgálat alapján bűncselekményhez kapcsolódik, akkor ki fognak hallgatni akár gyanúsítottként is, ez pedig minimum szabadnap/munkabér kiesés + útiköltség, amit a valós mértékben senki nem fog megtéríteni.
Betelefonálsz, hogy a "c utcában, fegyverrel a kezében hempereg valaki a földön"...
A nyílt út nem járható, mert Magyarországon a bűnözőket védik a "törvények". - Lásd "politikai elit"...
A rendőrnek nem az igazság a fontos, hanem az eladható statisztika, - ergo, járhatsz úgy, hogy élből rád húznak egy csomó dolgot, amihez valójában nem volt az adott pillanatig semmi közöd.
A becsületről:
Bevittem egy talált aranykarkötőt. Minimum fél órán keresztül faggattak. Kaptam egy fellelési jegyzőkönyvet. A jelentkezési határidő lejártát követően pedig azzal szembesültem, hogy lenyúlta az állam (alkalmazottja) a karkötőt.
Ennyit a becsületes megtalálás intézményéről!
- Jól nem járhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!