Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Már két helyen is olvastam...

Már két helyen is olvastam ezt a polgárőrségről, igaz ez?

Figyelt kérdés

Régebben talán a diósgyőri polgárőrség honlapján, most pedig a tasz.hu-n (társaság a szabadságjogokért) találtam meg ezt a pár sort:

" A jogszabályok és egyéb biztonsági előírások betartásával a polgárőr – mint minden állampolgár – gázsprayt, gumibotot, kiképzett őrkutyát, esetleg – külön engedéllyel – lőfegyvert is tarthat magánál, ezeket azonban csak jogos védelem, vagy végszükség esetén alkalmazhatja."

Most akkor mi az igazság? Itt utánaolvasva eddig a legtöbben azt mondták, hogy nem lehet náluk ilyen.

Én arra tudok gondolni, hogy mint szolgálati "fegyver" nem lehet nekik, de ha a saját tulajdona, akkor magánál tarthatja, és szükség esetén önvédelemre használhatja.

2013. dec. 30. 19:42
 1/3 anonim ***** válasza:
Benne is van a leírásban, hogy "mint minden állampolgár". Tehát mint állampolgár, viselhet lőfegyvert, és arányos önvédelemhez használhatja.
2013. dec. 30. 22:39
 2/3 A kérdező kommentje:
és a gumibot?
2013. dec. 30. 22:50
 3/3 anonim válasza:
A gumibot sincs betiltva. Csak a vipera.
2016. aug. 30. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!