Ti szólnátok a rendőrségnek, ha tudnátok, hogy a környéketeken lévő lakatlan házban egy idegen férfi lakik?
Jelented a rasszista választ?Húha csak nem te is az vagy?
De jó ember lettél hirtelen,eddig a szerencsétlen flótás zavart,ha fedél van a feje fölött,de valahogy a cigány szó nem tetszett?
Most komolyan, mit számít az, hogy otthon van -e a ház tulajdonosa vagy sem? NEM megyünk más házába engedély nélkül, még akkor sem, ha régi, elhagyatott. Nem tudom milyen arcot vágnátok hozzá, ha valaki befeküdne mellétek, mert 2 részes az ágy.
Nálunk 2 házzal odébb költözött be valaki az egyik ingatlanra. Mindenki azt hitte, hogy ismerőse a tulajnak, így nem is volt kérdéses az ottani tartózkodása. 2 hétig dolgoztam ez idő alatt, így házérkezésemkor láttam, hogy valaki bitorolja a 2. szomszéd házát. Mielőtt találkoztam volna az otthoniakkal, felhívtam a tulajt és mondtam neki, hogy egy ismeretlen férfi használja a házát. Azonnal hívta a rendőrséget, és elvitték az embert.
Utólag belegondolva ha nekem is azt mondják a többiek, hogy valami ismerőse lakik ott, nekem sem jutott volna eszembe a tulajdonosát értesíteni.
Na nehogy már ugyanaz a szitu legyen,hogy az otthonomba valakit találok az ágyamban,vagy a mellettem lévő kietlen házba,ahol még tulajdonost sem láttam soha,valaki beköltözik.
És igen nálam is volt ilyen,hogy a mellettünk lévő bozótos helyre,ahol volt egy kis ház,beköltözött valaki.
Mit ne mondjak abszolút nem érdekelt,tulajdonképpen sajnáltam az illetőt.
El nem tudom képzelni milyen lelkivilága lehet egy ilyennek,aki nem tud aludni és azon agyal,hogy mit tegyen,mert beköltözött valaki abba a kihalt házba,amihez neki sincsen semmi köze,nem az ő tulajdona.
Lásd a jó oldalát,a TV híradóban voltak olyan esetek,hogy széthordták a házat és a másik házból építették fel a sajátjukat és a tulaj mire jött nem találta csak az alapokat.
Így ilyen veszély nincs,mert vigyáz a házra.
Önkényes beköltözés szabálysértése. Bírságot kap, vagy ejnye-bejnyét.
Az is lehet, hogy körözött az illető, és bujkál.
Ha ismerném a tulajt, vagy az örökösöket, akkor mindenképpen szólnék.
Alapból a kérdés provokatív. Hogy szólnák -e? Igen!
Ha az én ingatlanomba költözne be valaki a tudtom nélkül, elvárnám a szomszédaimtól, hogy legalább engem értesítsenek. Csak annyit kérek tőlük, amennyit én adni tudok. Vigyázzunk egymás értékeire, tartsunk össze. Annyi lenne legalább az önkéntes beköltözőben, hogy szól: Te, beköltöznék ebbe a házba, látom elég ramaty, de amíg itt vagyok rendbe teszem (fűvágás, udvar összepucolás). Idővel ahogy lesz keresete, legalább annyit költsön rá, hogy ne legyen életveszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!