Ha idézget a rendőrség, bíróság nem kötelező elmenni a kihallgatásokra, ugye?
Bagatell ügyekről van szó, szomszéd feljelentett, családi viták, ilyesmik. Gondolom a rendőrségi idézések főleg adatgyűjtésről szólnak, hogy vádat emelhessenek, védeni nem fognak, ezért a legjobb, ha el sem megyek, ha mégis behurcolnak ügyvédet hívok, nem?
Illetve van olyan tárgyalás is amin elvileg nem kötelező megjelennem. Akkor ott, ha elítélnek egyszerűen csak fellebbezek és kész?
Iszonyat apróságokból lettek ügyeim, látszik, hogy a rendőrség nem azzal foglalkozik amivel kellene. Én jelenleg egyetemen tanulok és szeretnék minél előbb kimenni külföldre és semmi kedvem a hatóságoknak sápot fizetni azért mert mondjuk görény a szomszédom és rámkavarnak valami ügyet.
Nem loptam el semmit. Tisztára olyan lett minden mint az ávós időkben, amikor elég volt egy névtelen feljelentés és már jött érted a fekete autó. Kb ugyanez megy sajna.
Szóval nem tudom hogyan hagyjam figyelmen kívül. Mi is tettünk feljelentést biiklilopás miatt, azt visszadobták, a barátnőm megtette újra a lakóhelyén vidéken, erre ott megindult az ügy és visszaküldék, és most ott indították el újra ahonnan eredetileg visszadobták és annak ellenére, hogy mindent leírtunk tanúként idézgetnek minket. Még akkor is zavaró, ha a saját ügyünk.
Tudom, felhívtam az étteremlánc tulajdonosát, hogy tegyen valamit az ügy érdekében. Az üzletágvezető egy kicsit elutasítóbb volt, de nagy nehezen megkaptam a "főnök" elérhetőségét és beszéltem vele. Hétfőn hív, hogy mi legyen, nem tudta, hogy feljelentettek...
Talán még kártérítést is kapok... talán.
El kell olvasni az idéző alját, és választ kapsz minden kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!