Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan fedik el az ujjlenyomat...

Xyu kérdése:

Hogyan fedik el az ujjlenyomatokat a betörők?

Figyelt kérdés
Láttam ma a CSI Miami helyszínelőkbe hogy bement a betörő ellopott pár dolgot és kiment na de ezután ugye jöttek a helyszínelők és gumikesztyűn keresztül is ottmaradt az ujjlenyomata a betörőnek ez most igaz vagy sem? Mivel kétlem hogyha felhúz egy gumikesztyűt azon "átütne" az ujjlenyomata. Szerintetek igaz vagy sem?
2013. okt. 16. 13:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gumikesztyűn keresztül nem "üt át" az ujjlenyomat. Már csak azért sem mert az ujjlenyomat azért látszik mert a bőr zsírtartalma/szennyeződések kirajzolják azt a tárgyak felületén.

Legalábbis én így tudom...

2013. okt. 16. 13:15
 2/10 Grielean ***** válasza:
100%

Azért ezeket a helyszínelős sorozatokat nem kell komolyan venni :)

Gyakorlatilag bármit húzol a kezedre, amivel elfeded az ujjbegyeidet, már nem hagysz ujjlenyomatot.

2013. okt. 16. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem kell kesztyű.

Elég, ha papírzsepit/rongyott használ

2013. okt. 16. 13:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Valamit biztos tesznek rá, hogy ne maradjon ott

a nyoma- Pl. bőrkesztyű is megfelel

2013. okt. 16. 13:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Kesztyűt húznak.
2013. okt. 16. 13:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te álomvilágban élsz, ahogyan 2 évvel ezelőttig én is.

Akkor törtek be hozzánk...

kihívtuk a rendőröket, 3 óra múlva még nem jöttek. Odaszóltam megint, hogy mi van, erre leb asztak hogy ne türelmetlenkedjek, december van. ilyenkor nekik extrasok dolguk van, mondom oké, csak egyrészt a betört teraszajtó miatt majd megfagyunk, másrészt a betörő nemcsak hazaért és megvacsorázott, de már el is adta a tőlem ellopott cuccokat. Sebaj, újabb egy óra múlva végül kivánszorgott két "sima" rendőr, körbesétáltak a lakáson, nem nyúltak semmihez, kivették az érintetlen(!) zárat a bejárati ajtónkból, mert az bizonyíték(?) majd elmentek. Ennyi volt a "helyszínelés".

Három hónap múlva megkaptuk postán a jegyzőkönyvet, miszerint a nyomozást lezárták, tettes ismeretlen. Magyarország, én így szeretlek. Rendőrök, nyomozás, helyszínelés... egy vicc az egész, meg sem próbáltak úgy tenni, minha szándékukban állna legalább a kisujjukat mozdítani.

2013. okt. 16. 14:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

@14:05: Mondok jobbat, a rendőrségnek névvel és címmel együtt adtam le egy rabló adatait.

Ennek kb fél éve, azóta is nyomoznak...

2013. okt. 16. 14:33
 8/10 anonim válasza:
82%

Utolsóval egyetértek...

Amikor tavalyelőtt a húgom sírva jött haza egy "vakációról", hogy őt és anyát meg két kisebb testvérem fogva tartja egy volt maffiózó, rohantam a rendőrségre, de előtte még fél órát kellett bájcsevegnem a diszpécserrel, majd a bejelentésemet egy postit(!) papírra írták fel a kapitányságon, aztán kimentek a helyszínre, ahol be sem mentek a járőr meg azt mondta hogy én tanuzok hamisan (exmaffiózó+rendőr barát), majd értesítettem a Budapesti kapitányságot, akik nagy nehezen továbbították a bejelentést és kommandósok vonultak ki (ők viszont gyorsan, azonnal)

A másik: egy barátom utolsó telefonbeszélgetésünk során öngyilkossággal fenyegetőzött, hívtam a 112-őt, ismét fél óra társalgás (rosszul vették fel az adatokat) majd egy óra múlva az én címemre jöttek a rendőrök, hogy bejelentés érkezett hozzájuk hogy ÉN akarok öngyilkos lenni. Mondom majdnem, elmagyaráztam elölről, de még én voltam lebaszva mert az egyikük szerint hülye bejelentésekkel vigyáznom kéne, én is kiakadtam és kiosztottam, hogy ha szerinte egy öngyilkossági kísérlet hülye bejelentés ha ilyenről van tudomásom, akkor ne legyen rendőr mert nem annak való.

Szóval a magyar rendőrség arra jó, hogy engem büntetnek meg mert paprikaspray van nálam, de amikor egy csoport cigány fényes nappal belém köt a buszállomáson az rendben van, ha nem vagyok elég talpraesett és temperamentumos, lehet meg is késelnek...

Tehát szerintem attól, hogy ilyen betörőket így elkapnak, nálunk nem kell félni...

2013. okt. 16. 14:37
 9/10 anonim ***** válasza:
2013. okt. 16. 21:36
 10/10 anonim válasza:
65%
Tegyél az újjadra,egy kis áztatott pulykaszart.
2013. okt. 17. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!