Most leírom erről a véleményem! :) Tegnap olvastam egy cikkben, hogy évente 1000 rendőr szerel le....Gondolom azért, mert nem tetszik nekik az, hogy 24 óra járőr szolgálat meg minden fizikai dolog, hanem inkább ülne egy kényelmes székbe egy kis irodában a helyik rendőrkapitányságnál...Sokan azt, hiszik, hogy előbb-utóbb bekerülnek egy irodába, hogy kényelmes legyen nekik és ahogy elvégezték a 2 éves rendőr képzést úgy rá félévre, vagy ki meddig bírja azt, hogy 0-24 órába szolgálat meg minden, de egy idő után meg le akar szerelni, mert hogy szegénykét nem léptetik feljebb meg stb. Jajj de "sajnálom" az ilyet....Komolyan! (amúgy nem)...Nem beszélve azokról,akik csak a pénz miatt akarnak rendőrnek lenni....Egy szakmát vagy szeretni kell,vagy nem!....Persze, hisz a 2 éves rendőr képzésnek érettségi a feltétele! Az érettségizett embernek általában büdös a fizikai munka! Szellemi munkát akar végezni a Rendészeti szerveknél is! Én azt is megértem, hogy nagyon szigorú felvétel. Nem sok embert vesznek fel, mert valami okot mindig kell találni, miért ne vehessék fel... Felvesznek mittudomén 100-200 embert egy rendészeti suliba és ebből még lemorzsolódik egy-két tucat ember, mert szeretik őket kiszórni, mert az olyan jó móka,hát persze, mert aki nem veszi komolyan az meg is érdemli, de legalább már ne szórjuk ki azt aki erőlködik és adjunk neki még egy esélyt...Amúgy nem az itt a gáz, hogy rendőrből van kevés! Hanem a járőrből! Mert az kell mindenhová! Irodában ülő emberből elég sok van! De járőrből iszonyat kevés. Az érettségivel rendelkezőknek eszükben sincs évekig járőrözni, mert addig nem szeretnének várni, mire bekerülnek a kényelmes irodába... (Tisztelet azoknak, akik szeretik a járőrőzést is jó kedvel csinálni, úgy hogy érettségijük van! Ezekben az emberekben van hivatástudat meg elkötelezettség is és, ami legfontosabb! Szeretik csinálni! :)) Hát, hogyan oldjuk meg a kevés rendőr (az az járőr) problémát! Kevés az érettségizett ember....Érettségizett emberek szellemi munkát szeretnek,inkább végezni ,de a lehetőségük nincs meg rá és egy idő múlva leteszik az egyenruhát végleg. Érettségizett emberek többségének nincsen erős fizikuma se nagyon, kivétel itt aki sportolt valamit annó suli mellett, mert van esélye annak a 2 éves érettségi igénylő rendőr képzésre. Ilyenkor tudjátok mit kéne csinálni? (nagyon egyszerű ám). A 2 éves rendőr képzésből pl. ki kéne vonni külön képzésbe a Járőr képzést és ezt a lehetőséget biztosítani olyan emberek számára, akik pl. érettségizetlenek,de megvan nekik a 8. általános vagy a 9-10. osztályuk. Most jönnének ilyenkor azok a válaszok , hogy (Jajj ne, úgy mint régen, amikor 8 általánossal is lehetett rendőrnek lenni és minden szabadott nekik csinálni, meg hogy ezek bunkó erőszakos emberek meg csak ártanának mindenkinek)... Ilyen válaszokat komolyan nem értem, mert akkor miért van az, hogy az érettségizett rendőrök között is van elég sok korrupt( itt is tisztelet a kivételnek!). Az érettségizett rendőrökből is elég sokan visszaélnek ezzel a csodálatos szakmával és erre mondom azt, hogy hiába okosabb vagy több végzettséggel rendelkezik egyik ember a másiknál legyen az egyetem,főiskola,érettségi,okj, ha legbelül egy undorító korrupt féreg!! Ezek sokkal nagyobb 0-ák,mint azok akiknek épp hogy van valami szakmunkás végzettségük, mert nem mindenki egyforma és nincs 100%-ig tökéletes ember! Én az érettségizetlen embereknek is megadnám a lehetőséget a rendőr képzésre! Ez az én véleményem, mert lehet több olyan ember lenne ott akinek tényleg az az álma, hogy rendőr akar lenni és szeretné is a szakmáját! Korrupt ember meg mindenhol van! Legyen az diplomás,érettségizett vagy érettségizetlen! Visszatérve a Külön járőrképzésre! Indítani kéne a Rendészeti szakközépiskolákban egy külön járőrképzést ami pl. ugyanúgy 2 vagy 3 éves lenne. A 3 éves képzés is jó ötlet azért is, hogy olyanok is esetleg járőrök lehetnének, akik eddig nem nagyon sportoltak és így az első évük kemény edzés lenne és mellette tanulnának egy kis rendészeti ismereteket és persze alap tantárgyakkal úgy mint a többi 3 éves szakmunkás képzéseknél! Itt ennél a képzésnél persze nem lenne olyan, hogy feljebb lépkedünk rangokban, mert ez a képzés szerintem egyetlen egy rangra legyen alkalmas és az a sima járőr. Ez a képzés tartalmazná azt a rendészeti jogosítványt, ami rendőrautó,furgon,motor vezetésére lenne alkalmas. A legjobb szerintem az lenne az egészbe, hogy olyanok akik 3 éves képzésre mennének, hogy nem kéne fizikai felvételire menniük, hanem megerősítik őket az első évben és aztán a többi! Viszont jobb lenne ezt, szerződéses jelleggel működtetni, ami úgy működne, mint a katonaságnál, hogy pl. a 3 éves járőrképzésnél a legvégső vizsgák előtt vagy után aláíratnánk egy szerződést velük, hogy ha járőrként szeretnének dolgozni, akkor alá kell írniuk ezt a szerződést, hogy pl. 5 év járőr szolgálatra kötelesek lesznek. Ha meg nem írja alá akkor, megkapja a papírját és tovább megy másfele dolgozni. Viszont, hogy ne vesszen kárba a papírja, így adunk neki egy félév haladékot, hogy megkérdezzük tőle, hogy szeretne még járőrként dolgozni, ha igen akkor mehet, ha meg nem akkor később már csak megújítani tudja egy rövid átképzéssel vagy továbbképzéssel. Lehetne egy olyan megoldás is pl., hogy erre is nyitunk egy külön képzési intézményt pl. Kecskeméti Szerződéses Rendészeti Szakképzőiskola.. És ebbe lehetne menni 8. általánossal vagy 9-10. osztállyal 2 vagy egy 3 éves járőrképzésre és persze érettségi nélkül lehetnek ebbe a pozícióba. Korrupt rendőr mindenhol van, meg tanulni nem akaró se. A Korrupt járőr felfüggesztik vagy leszerelik és a tanulni nem akaró meg ugyanúgy lemorzsolódna itt is! Szerintem ez az egész egy jó ötlet lenne, persze hát pénz kérdése is a megvalósítása!