Melyik jobb munkahely tisztként, a katasztrófavédelem vagy a rendőrség?
Én rendőrtisztként dolgozom, nekem ez tetszik, bár ehhez hozzájön az a túlzott elhivatottság is, amivel rendelkezem ezen szakma iránt, mivel egy gyerekkori álmom vált valóra, amikor anno 2010-ben kineveztek. Szeretem a munkát és nem a pénz miatt, mert egyáltalán nem vagyunk túlfizetve még tisztként sem, mondjuk úgy tudom a kat.véd-nél is hasonló a pénz. Sok lemondással és áldozattal jár, nem könnyű munka, szellemileg és lelkileg gyakran idegölő és megterhelő tud lenni az egész. Anno a gimis éveim alatt én is gondolkoztam a tűzoltóságon, de őszintén megmondva, nekem a rendőrség jobban tetszett és nem bántam meg.
Persze nem akarom negatív színben feltüntetni a kat.véd-et, mert az is egy nagyon szép és komoly hivatás, ráadásul az emberek is jobban szeretik a tűzoltókat, mint a rendőröket, de az sem könnyű egyáltalán.
Nem dolgoztam kat.véd-nél, úgyhogy biztos támpontot nem mondhatok mellette vagy ellene, de tudomásom szerint a fizu hasonló, mint a rendőrségen, úgyhogy ez tényleg attól függ, hogy melyik iránt érzed magad inkább elhivatottnak. Ha egyik iránt sem, akkor pedig javaslok más szakmát választani, mert mindkettőt csak teljes elszántsággal lehet végezni, nem munkaként, hanem hivatásként kell tekinteni az egészre, különben nagyon megkeseríted a saját életed a sok stressz miatt.
Bárhogy is döntesz, sok sikert kívánok a jövőben!
Én a katvédnél vagyok, de rendőrséget választanám a helyedben.
Amúgy a katasztrófavédelemnél is vannak olyan beosztások ami inkább rendőri: pl. Hatósagi osztály, vagy iparbiztonsági szakterület.
Közüti, vasúti, vizi ellenőrzés. Társszervekkel vagy anélkül.
Úgy tudom, fel is szerelnek minket fegyverrel. Legalabbis ez most a BM terve.
Katasztrófavédelem jobb:
- kevesebb bürokrácia
- barátibb a kapcsolatod a beosztottakkal és a felettesekkel (bár ez személyfüggő, de a rendőrségnél nagyobb szerintem a távolságtartás, mint ott)
- gyakorlatiasabb, direktebb módon segítesz az embereken, és a kat. védőket mindenki szereti, részben a fentebb említett okok miatt
Rendőrségnek annyi előnye van, hogy több a nő, meg néhány területen magasabban fizetett pozíciókat lehet elérni.
Nagyon nehéz döntés, mert nekem a rendőrség volt a gyerekkori álmom. Ha arra gondoltam, mi lesz a jövőben, mindig rendőrként képzeltem el magam. De mégis folyamatosan ott van az is, hogy mennyire érdekel a katasztrófavédelem. Az a baj, hogy arról nincs konkrét képem, hogy mit is kellene ott csinálnom.
NKE-RTK-ra jelentkeztem, első helyen a közlekedésrendészet, másodikon a katasztrófavédelmi műveleti van. Az alkalmasságijaim mind megvannak és 440 ponttal nyugodtan variálhatok saját ízlésem szerint, de csak július 10-ig és egyetlen alkalommal módosíthatom a sorrendet.
Ha marad a rendőrség, félek, hogy azt fogom érezni, hogy a másik inkább nekem való lett volna. Ráadásul annyi minden rosszat hallani most a rendőrségről. Ha megváltoztatom és a katvéd mégse tetszik annyira, akkor viszont vigasztalhatatlan leszek, hogy emiatt mondtam le az álmomról. De ha bejön, sokkal nyugodtabb életem lehet több fizetéssel.
Bármelyiket is választom, nagyon fogom sajnálni, hogy nem tanulhatom a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!