Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrök miért nem lőnek a...

A rendőrök miért nem lőnek a szurkolókra?

Figyelt kérdés
Csomó meccs után a rendőrökkel összebalhéznak, és a hírekbe be se kerül. De ha a rendőrre támadnak csoportosan, miért nem lő? Azért van fegyvere...
2013. okt. 2. 12:01
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

A fegyverhasználatot nagyon szigorúan szabályozzák. Nem lőhet, mert a vandálok között vannak normális szurkolók is.

Én inkább azt nem értem, hogy úgy, ahogy 2006-ban, mostanság is lehetne használni a gumilövedékes fegyvereket. Többet ér mint a könnygáz, később pedig könnyebben beazonosítható a huligán.

2013. okt. 2. 12:09
 2/10 anonim ***** válasza:
A bűnözőkre sem lőhetnek, csak nagyon indokolt esetben (elméletileg) de még akkor is meghurcolhatják, miért lőjenek pár focihuligánra?
2013. okt. 2. 12:17
 3/10 anonim ***** válasza:

A szurkálókat sem lövik le.

Pedig azok rosszabbak, mint a szurkolók.

2013. okt. 2. 12:32
 4/10 anonim ***** válasza:
45%

Ilyen alapon azt is kérdezhetnénk a nyugdíjasok miért nem lőnek a cigányokra mikor megtámadják őket, a gyerekek miért nem lőnek a pedofilokra, a nők miért nem lőnek a szatírokra mikor megtámadják őket sőt, egyáltalán miért nem lő mindenki mindenkire?

Nemde?

2013. okt. 2. 14:04
 5/10 anonim ***** válasza:

A rendőrség fellépésének ilyen esetben arányosnak kell lennie. Csak azért mert odapofáznak, meg piszkálják a rendőröket az nem jelenti azt, hogy akkor lőhet a rendőr. A fegyverhasználat nagyon szigorúan van szabályozva hazánkban -amúgy ezzel nagyobb részt egyet is tudok érteni. Azért van könnygáz, gumibot, vízágyú, és egyéb eszközök, hogy azzal oszlassák a tömeget. Amúgy külföldön pl. Olaszországban nagyon profin csinálják az ilyet. Semmi perc alatt kiemelik a provokátorokat -sünnel igen:D - és a tömeget is profin terelik.

A gumilövedékkel nem tudok egyetérteni. 2006-ban többen is megsérültek (elég súlyosan) azért mert ezeket az eszközöket bevetették, ráadásul nem tartották be a használati utasításokat (pl. fejmagasságban lőttek- kilőtték egy ember szemét!). Úgy gondolom amíg van lehetőség arra, hogy a fegyverhasználatot mellőze a rendőrség, addig arra kell törekednie! Éles lőszert meg na ne!

2013. okt. 2. 14:15
 6/10 anonim ***** válasza:
A kulcsszó az arányosság. Hidd el ha valaki fegyverrel kezdene el a rendőröknek támadni azt lelőnék.
2013. okt. 2. 16:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Vége van már a rendőrterrornak, ami az MSZP idején jellemző volt. Egyébként minden országban problémát jelentenek a futballhuligánok, a legtöbb helyen próbálják erőszak nélkül megoldani ezeket, de ha nincs más módja, én babzsákot javasolom. Ha azzal meglőnek valakit, lehet akármilyen nagydarab ember, biztos meg fog hátrálni.
2013. okt. 5. 14:00
 8/10 anonim ***** válasza:
Előőtem már leírták a tutit. Én csak jelzem, hogy valamilyen szinten meg tudom érteni a kérdezőt. Bennem is nagyon fel tud menni a pumpa, amikor a szurkolók randalíroznak. Sőt, hogy egyáltalán rendőri jelenlét szükséges. Az én adóforintjaimat herdálja néhány húgyagyú vadbarom! Ennyi erővel a katolikusok minden vasárnapi mise után csinálhatnák a hepajt.
2013. okt. 11. 18:40
 9/10 anonim ***** válasza:
*Előttem
2013. okt. 11. 18:41
 10/10 anonim válasza:

A média butít! ;)

Te meg nem leszel okosabb, ha a médiában tájékozódsz. Kérdezz engem, én benne vagyok a dolgokban. Persze, rendőrökre támadt az a 6-7 éves kislány is Debrecenben, akit lefújtak könnygázzal a rend éber őrei! Soroljam még?

üdv., 1 ultra

2013. okt. 28. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!