Hogyan vesznek őrizetbe valakit? Megvádolja valaki, aztán kimennek érte, ha van ellene elég bizonyíték? És éjszaka elviszik vagy beidézik, és utána úgy?
#9: De az utcán....elég a VÁD, hogy bevigyék!
Az még nem őrizetbe vétel, hanem csak előállítás melynek időtartama max. 8 óra - meghosszabbítható 4 órával ha szükséges - Az őrizetbe vétel időtartama 72 óra de 2 nap után előterjesztést kell tenni az előzetes letartóztatásra.
Visszatérve az előző válaszomhoz, azon bcs.-knél melyhez testi erőszak párosul, erőszakos közösülés, testi sértések, rablás bár itt nem mindig testi erőszakról beszélünk - pszihikai ráhatás - stb... az orvos véleménye nagyban befolyásolja az ügy további menetét. 'Hallgattassék meg' a másik fél is, tehát a feltételezett elkövető verzióját is figyelembe kell venni. Előfordult már egy jó párszor a hamis vád is. Egy elkapkodott őrizetbe vétel után jön e rendőrség felé a jogtalan fogvatartás :) Ezért jó ez előállítás 8+4 órája, 12 óra alatt általában el lehet dönteni, hogy fennáll-e az előzetes fogvatartás lehetősége.
#10: Nem rendőrként kezdtem, előtte tanultam és más szakmában is dolgoztam most már szolgálati nyugdíjas nagyapa vagyok.
SimkoL Úr!
Boldog nyugdíjas éveket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!