Tehetek feljelentést?
Tudod bizonyítani következőket:
- valóban nála maradt
-az a valami valóban a tiéd, papírokkal igazolhatóan (szémla, adásvételi szerződés, stb)
Ha nem, akkor csak két állítás fog állni egymással szemben:
Egyik: nála van a valamim, nem akarja visszaadni.
Másik: Nem tudom miről beszél, biztos elhagyta, sosem láttam a valamit.
Ennek alapján nincs az a hatóság, aki eljárjon.
Ha ajándékba kaptad, akkor az ajándékozónál kell lenni róla számlának vagy neked, főleg ha műszaki cikk ( a csere és garancia miatt). Ha használtan vette netről, akkor az utalásnak, illetve magnak a vételnek nyoma van évekig. Vagyis ebben az esetben jóhiszeműen kölcsön továbbadtad. Mivel nem ebből élsz, nem húztál hasznot belőle, nem kell még bérleti szerződés sem.
Igen, feljelentheted a bizonyítékokkal.
Számla nincs róla, mert anyukám kapta az anyukájától , én meg az én anyukámtól...
És mit kaphat ezért a csávó?
Ha gyerek vagy, akkor szólsz anyukádnak.
Ő telefonon vagy személyesen felkeresi az ő szüleit.
Elmondja, hogy mi történt, és lerendezi velük a dolgot.
Ha a barátod már eladta, elvesztette, megrongálta, akkor a szülei vesznek neked (a te szüleid nyomására) egy vadonatúj valamit, és ezzel vége az ügynek.
Előbb még nem láttam a beírásodat.
Szóval a lányeg, szülővel, nagyszülővel (tanúk) felszerelkezve személyesen fel kell keresni őt vagy a családját, és finoman de határozottan felszólítani, és nem tágítani az azonnali kártalanítástól. Vagy nyaklánc, vagy az ára, most és nem holnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!