Szerzői jog sértések most hova tartoznak?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szerzői jogsértések most hova tartoznak?Állítólag már nem a rendőrség kezében van?2013. aug. 27. 16:10
1/10 anonim válasza:
A szerzői jogok megsértése a polgári joghoz tartoznak, ergó soha nem is tartoztak a rendőrség alá.
2/10 A kérdező kommentje:
Úgy értve,hogy nem a rendőrség foglalkozik vele.
2013. aug. 27. 17:03
3/10 anonim válasza:
Jelenleg év eleje óta a NAV foglalkozik a szerzői jogsértéses ügyekkel.
4/10 A kérdező kommentje:
És nekik is kell kivizsgálni a dolgot?
2013. aug. 28. 05:25
5/10 anonim válasza:
A kivizsgálást a nyomozó hatóság (jelen esetben a NAV) által meghatalmazott (kirendelt) igazságügyi szakértő személy, vagy cég végzi.
Mit értesz kivizsgálás alatt?
Igen, a NAV át fogja nézni az adóbevallásokat is, egyúttal...
6/10 A kérdező kommentje:
Van egy illető akinek nagyon sok sár van a körme alatt de mégis ő jelentget több embert.Több embernek is megkeserítette már az életét.Azt hiszi van pénze az egész világ az övé.Őt szeretném bejelenteni mert már túl messzire ment bizonyos dolgokkal.Az egy dolog,hogy szívózik mindenkivel de ember életek befolyásolásával már messzire ment.És esetleg van valami cím ahova ezt be lehet jelenteni?
2013. aug. 28. 14:02
7/10 anonim válasza:
Ismerős sztori, errefelé is akadnak helyi maffiózók.
A rendőrségen szerintem lehet hagyni névtelen bejelentést, levél formájában, a kihelyezett postaládában. Nekik meg át kell adni minden hozzájuk kerülő bűncselekményt az arra illetékes részlegnek. Pl fegyver, vagy emberkereskedelem>NNI, TEK, szoftverek, szerzői jog> NAV...gondolom én.
8/10 A kérdező kommentje:
Szerzői jogokat azt tutira sért mivel hogy van gépe mire nem vette meg a windowst+több irodai szoftvert.Van egy vállalkozása ahol embereket foglalkoztat adó befizetése nélkül.Engem is megakar verettezni amiért fizet.Ez a dolog már rendőrségen van de amíg valaki meg nem mondja,hogy igen is az illető fizetett neki hogy engem megverjenek nincs rá esély,hogy vádat emeljenek ellene.
2013. aug. 28. 14:16
9/10 anonim válasza:
Hidd el, ha azzal jelented fel, hogy szoftverekkel kereskedik illegálisan, előbb törik rá az ajtót a tekesek, mintha azt állítod, hogy megvert kirabolt és megölt X embert....
10/10 A kérdező kommentje:
A lényeg,hogy egy cím kellene ahova név nélkül be tudom jelenteni mert szeretnék kimenni franciába dolgozni és nem szeretnék bíróságra meg semmi ilyesmire hazafutkosni.
2013. aug. 28. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!