Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Jól gondolom? Vagy hogy van ez?

Jól gondolom? Vagy hogy van ez?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Lenne egy olyan nyakatekert kérdésem hogy.... Volt nekem egy beszélgetésem egy illetővel amiben egy harmadik félről beszéltünk. Dühömben írtam róla fenyegető dolgokat. Ezt a dolgot levél titok sértéssel megtudta a harmadik fél. (erőszakkal elvette a telefonját és kiolvasta a facebook üzeneteket) Ezeket az üzeneteket kinyomtatta és feljelentett. Személy elleni erőszakos cselekményel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt. A kérdésem az lenne,hogy én tehetek feljelentést levél titok sértése miatt? Elvégre az én levelemet olvasta amit másnak írtam. Vagy csak az az illető tehet akinek írtam? Mindig más válaszokat kapok mindenkitől. Jó lenne ezt tisztázni. És a másik dolog az,hogy ugyebár ő ezeket a leveleket ki is nyomtatta. Ez már nem lép túl a levél titok sértésen? Ezzel ő vissza élt ellenem. Válaszokat előre is köszönöm.
2013. aug. 5. 19:07
 1/10 anonim ***** válasza:

"Személy elleni erőszakos cselekményel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége"

Szerintem ilyen NINCS.

Ez nem is zaklatás mert akkor lenne zaklatás ha neki írnád.

2013. aug. 5. 19:29
 2/10 A kérdező kommentje:
A vád ellenem ez. De ez az amit én sem értek. Hogy zaklathattam ha nem neki írtam? És ez a levél titok magán titok dolog hogy van?
2013. aug. 5. 19:36
 3/10 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy az illető levéltitkot sértett. Ez viszont eltörpül a te fenyegetőzésed mellett. A nyomtatás is, hiszen az valószínűleg a feljelentés megtételéhez kellett. Ilyen esetben ezt nem szokták olyan szigorúan venni. Itt neked van félnivalód, nem neki.

A zaklatást én sem értem, de ezt már a rendőrség és a bíróság dolga lesz megítélni.

2013. aug. 5. 23:48
 4/10 A kérdező kommentje:
A fenyegetés az az ő fenyegetésére volt a válasz. Na meg én őt konkrétan nem fenyegettem meg. Ezér nem értem én ezt. Aki zaklatott meg a vadász fegyvert kihozta nekem az ő volt.
2013. aug. 6. 05:21
 5/10 anonim ***** válasza:

Btk. 222. § (1): "Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Ha ez alapján az ügyész vádat emelt ellened, ilyen tényállással, akkor azaz ügyész... Na, inkább nem írom le!

Először is ilyen tényállás nincsen, amit leírtál! A másik peig az, hogy a zaklatás tényállása meg sem valósult, innentől kezdve az ügyész zaklatásért nem emelhetett volna vádat ellened.

2013. aug. 7. 11:23
 6/10 A kérdező kommentje:
Vádemelés nem tőrtént még meg csak a rendőrség nyomoz. Elvitték a gépemet mert facebookon volt ez az írogatósdi. Bár nem tudom mi köze a gépnek hozzá. Szerintem ha mást nem tudnak azt remélik szerző joggal megfoghatnak. De jogtiszta volt a gép.
2013. aug. 7. 14:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez azért nem így megy. Azért foglalták le a gépedet, mert az a gyanú merült fel, hogy számítógépi eszközön keresztül történt a büntetőjogi tényállás megvalósítása, ilyenkor ez az eljárás. Ha zaklatással gyanúsítottak meg, akkor a zaklatás tényállás megvalósulásának ténye érdekében kezdenek nyomozni, nem másért. Nem fognak más miatt nyomozni, nem is remélik, hogy valamivel megfognak, örülnek, ha minél kevesebb ügy van, kevesebb irattal kell foglalkozni. Ezért a rendőrség a Te esetedben pont leszarja, h jogtiszta szoftvereket használsz, vagy sem.
2013. aug. 8. 08:23
 8/10 A kérdező kommentje:
Ezt azért cáfolnám. Voltam egyszer feljelentő egy dologban amit nem részleteznék. Ott is elvitték a gépem és engem is megbüntettek szerzői jogok megsértésével mivel ugye bár az hivatalból üldözendő. Pedig ez eltörpül ahoz képesta amit felgöngyölítettek általam. De azt még mindig nem értem mi köze a gépnek a zaklatáshoz? Mi lehet a gépen ami tényállást foglal ez ügyben?
2013. aug. 8. 15:46
 9/10 anonim ***** válasza:

1. Zaklatni csak direkt lehet, áttételesen nem. ha én harmadik személyekről valakinek bármit is írok, az sok minden lehet, de zaklatás nem. Ha mégis, akkor az illető nem ismeri a zaklatás fogalmát.

2. Hogy harmadik személyekről írottak minek minősülnek, az nagyban függ a körülményektől (tartalom, nyilvánosság, stb.)

3. Ha ezt erőszakkal szerezték meg, az külön bűneset és az ilyen adat nem használható fel jogszerűen. Ezért erre hivatkozni érdemes.

4. Fentiektől függetlenül az eljáró szervek tagjai is emberek a maguk gyengéivel, érzelmeivel és tudásával. Ezért a gyakorlat és elv nem feltétlenül fedi egymást. Ha nem, akkor ezt kell szóvá tenni.

5. Minden eljárás eredménye (bár nem kéne, de) függ a szereplők magatartásától, így a te viselkedésedtől is. A kérdésed stílusa azt mondatja velem, hogy fordulj szakemberhez, mert itt többrendbeli hiányosság és ellentmondás látszik. De a pontos megítéléshez a tények pontos ismerete és azok helyes megítélése szükséges.

2013. aug. 8. 16:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon jól látod. Katymasznak tűnik ez mindenkinek. Még annak sem áll ösze a kép aki nap mind nap joggal foglalkozik. Éppen ezért idegesít a dolog mert nem tudom mit akarnak kihozni a dologból. Az én bűnöm pár meggondolatlan mondatban kimerűl amit nem neki írtam. De a fenyegetést ő párszor szóban elkövette. Persze azt bizonyítani is kéne. Ami még érdekes,hogy megfenyegetett hogy ő nem tesz semmit. Neki meg van a pénze és elintézi más. Erre a szövegre2-3 hétre 3 ember jelenik meg hajnalban a lakásunkban.nem furcsa? Aztán meg ismerősöktől hallom hogy pénzért akar megvenni embereket hogy megverjenek.
2013. aug. 8. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!