Jól gondolom? Vagy hogy van ez?
"Személy elleni erőszakos cselekményel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége"
Szerintem ilyen NINCS.
Ez nem is zaklatás mert akkor lenne zaklatás ha neki írnád.
Az biztos, hogy az illető levéltitkot sértett. Ez viszont eltörpül a te fenyegetőzésed mellett. A nyomtatás is, hiszen az valószínűleg a feljelentés megtételéhez kellett. Ilyen esetben ezt nem szokták olyan szigorúan venni. Itt neked van félnivalód, nem neki.
A zaklatást én sem értem, de ezt már a rendőrség és a bíróság dolga lesz megítélni.
Btk. 222. § (1): "Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Ha ez alapján az ügyész vádat emelt ellened, ilyen tényállással, akkor azaz ügyész... Na, inkább nem írom le!
Először is ilyen tényállás nincsen, amit leírtál! A másik peig az, hogy a zaklatás tényállása meg sem valósult, innentől kezdve az ügyész zaklatásért nem emelhetett volna vádat ellened.
1. Zaklatni csak direkt lehet, áttételesen nem. ha én harmadik személyekről valakinek bármit is írok, az sok minden lehet, de zaklatás nem. Ha mégis, akkor az illető nem ismeri a zaklatás fogalmát.
2. Hogy harmadik személyekről írottak minek minősülnek, az nagyban függ a körülményektől (tartalom, nyilvánosság, stb.)
3. Ha ezt erőszakkal szerezték meg, az külön bűneset és az ilyen adat nem használható fel jogszerűen. Ezért erre hivatkozni érdemes.
4. Fentiektől függetlenül az eljáró szervek tagjai is emberek a maguk gyengéivel, érzelmeivel és tudásával. Ezért a gyakorlat és elv nem feltétlenül fedi egymást. Ha nem, akkor ezt kell szóvá tenni.
5. Minden eljárás eredménye (bár nem kéne, de) függ a szereplők magatartásától, így a te viselkedésedtől is. A kérdésed stílusa azt mondatja velem, hogy fordulj szakemberhez, mert itt többrendbeli hiányosság és ellentmondás látszik. De a pontos megítéléshez a tények pontos ismerete és azok helyes megítélése szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!