Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrség a bűncselekmények...

A rendőrség a bűncselekmények hány %-át oldja meg?

Figyelt kérdés
rendőrség
2013. júl. 28. 02:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Leginkább a durva esetek érdekelnek, mint a gyilkosság.

A kevésbé fontos eseteknél biztosan alacsony.

Az esetek nagy részéről szerintem nem is tud a rendőrség.

De az ilyen durvább estek felét sem oldják meg szerintem, én személy szerint a rendőrséget nem tartom valami sokra.

2013. júl. 28. 22:41
 12/17 tetro ***** válasza:

Az esetek nagy részéről nem tud a rendőrség?

Hogy lehet a gyilkosságok nagy részét eltitkolni? :()

2013. júl. 28. 23:18
 13/17 A kérdező kommentje:
Ha valaki nem hirtelen felindulásból teszi hanem ésszel és pl. elássa valahol, soha nem találják meg.
2013. júl. 29. 00:16
 14/17 tetro ***** válasza:
És az esetek nagy része ilyen nálunk? És senkinek nem tűnik fel, hogy eltűnt egy ember?
2013. júl. 29. 00:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Mint írtam a súlyosabb bűncselekmények esetében jók a felderítési arányok. Emberölések felderítése 90% körül van, vagyis 10 esetből 9-szer elfogják a tettest. A többi súlyosabb bűncselekményt is viszonylag gyorsan elkezdik nyomozni, van külön egység, akiknek a feladata a ún. forró nyomon történő nyomozás. Ez azt jelenti, hogy jóformán elsőnek érkeznek a helyszínre, információt gyűjtenek és azonnal megkezdik a nyomozást, esetleg a tettes üldözését.

Ahogy mások is írták pl. kerékpárlopás esetén, vagy garázdaságot sokkal nehezebb néha nyomozni. Egy kerékpár ellopása (bár néha nagy, vagy különösen nagy értékkel bíró dolog) után általában nagyon gyorsan túladnak rajta és egy nagyobb városban már komoly nehézségeket jelenthet az, hogy beazonosítsák az elkövetőket.

Az alacsony felderítés másik oka, mint írtam, hogy nincsenek áldozatok. Ilyen bűncselekmények pl. a prostitúció. Mikor hívta fel valaki a rendőrséget azzal: Jó napot kívánok, a mai nap folyamán egy nő üzletszerű kéjelgést folytatott velem? Itt nincsenek áldozatok. A férfi megkapja amit akar (ha van hozzá gyomra) az éjjeli pillangó is amit akar. Mindenki boldog. Más eset. Vesztegetés/korrupció: ugyanez a helyzet. Mindenki boldog, vagy vegyük a kábítószer-kereskedelmet vagy egyéb illegális kereskedelmi ügyleteket. Ezeknek a jelentős része nem jut a hatóságok részére, így nem lesz eljárás.

Arról előzőleg nem írtam, hogy egy nyomozás nem arról szól, hogy Caine hadnagy kimegy a helyszínre feltolja a napszemüvegét és azt mondja, hogy itt gyilkosság történt...Egy sikkasztást, hűtlen kezelést kinyomozni akár több hónap, vagy egy év is lehet, iszonyatos papírmunkát igényelhet. (hallottam olyan esetről, hogy 40000 oldal volt a nyomozati anyag, maga a vád pedig 40 oldal!) Szóval sajnos ez nem olyan egyszerű, mint ahogy a filmekben látja az ember. Egyébként a nyomozók és a vizsgálók is folyamatosan dolgoznak, nem nagyon van olyan, hogy nincs munkájuk aznapra ezért lustiznak.

2013. júl. 29. 10:52
 16/17 anonim ***** válasza:

A mi megyei átlagunk 20%, helyi szinten 54% volt tavaly.

Az országost nem tudom. A bűncselekményeket nem kell megoldani, hanem elkövetőt kell hozzá találni. Azoknak a százalékát írtam le.

2013. júl. 31. 23:05
 17/17 anonim ***** válasza:

A kommentem után olvastam el a kérdező 11-es hozzászólását.

Emberölésben a kapitányságunk illetékességi területén 100% volt az emberölés felderítések száma az utóbbi jó pár évben.

Jól esik, hogy nem sokra tartasz, köszi a bókot.

Ettől független ugyan úgy végzem a munkám, mint eddig, én a statisztikát is leszarom.

De lehet csak komolyan vettem a kérdést, és a helyes válasz a rendőrség nem csinál semmit kijelentés lett volna...

2013. júl. 31. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!