Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ki rendeli el az őrízetet?

Ki rendeli el az őrízetet?

Figyelt kérdés

Sajnos tavaly elvittem egy nadrágot aminek a zsebében volt 10 e ft és ahogy vittem utánam jött a gazdája és tettenért.

A rendőrök kiérkezéséig visszatartott és a randőrök bevittek előállítani,tulajdon elleni szabálysértés miatt kihallgattak és kérdeztem el lehet menni ezután? A nyomozó felelte,nem,mert őrizetbe vesszük és 72 órán belül bíróság tárgyalás lesz,de ne féljae kap egy kis pénzbírságot,ennyi az őrizetet meg nem lehet kikerülni,ki kell bírnom azt a 2-3 napot.Hát elég rossz volt az a két-három nap,de utána tényleg kiengedtek és tényleg pénzbüntetést kaptam.De első utolsó ügyem volt az biztos.

A nyomozó mikor kihallgatott akkor,közben valakinek telefonált és kérdezte,hogy"akkor biztos őrizet lesz?"

Vajon kinek telefonált,mert szerintem az rendelte el az őrizetet akinek a nyomozó telefonált?

Ki rendelte el?

És miért volt muszáj az őrizetbe vétel?

Mi az indok?

Bementem volna saját magam is 2 nap múlva a tárgyalásra,mert tudom,ha valaki nem megy el elővezetik,muszáj volt az őrizet?

2013. júl. 27. 19:02
 1/3 anonim ***** válasza:
2013. júl. 27. 19:12
 2/3 anonim ***** válasza:
84%

Első!

Szép, amit belinkeltél, de bárhogy nézem, az a büntetőeljárási kényszerintézkedésekről szól, a kérdésben meg szabálysértés szerepel. A bűnügyi és szabálysértési őrizet között van némi különbség.

Kérdező!

A szabálysértési őrizetet a szabálysértési eljárást lefolytató hatóság rendeli el akkor, ha a szabálysértés (így a tulajdon elleni szabálysértés) elzárással is büntethető, az elkövetőt tetten érték és gyorsított eljárásban kívánják bíróság elé állítani. Utóbbi nagyjából azt jelenti, hogy az ügy egyszerű megítélésű, és rendelkezésre állnak a bizonyítékok, tehát nem indokolt a hosszabb eljárás.

Valószínűleg a főnökének telefonálhatott, hogy megbeszélje vele a továbbiakat, szerintem.

Az meg, hogy azt mondod, hogy magadtól meg fogsz jelenni a bíróságon, sajnos egyáltalán nem garancia. Ne értsd félre, nem a szavadat akarom kétségbe vonni, de senkinek a homlokára nincs ráírva, hogy esetleg csak kamuzik, vagy szimplán csak el fogja felejteni. Az elővezetés csak újabb nyűg mindenkinek, neked is és a hatóságnak is.

2013. júl. 27. 19:53
 3/3 anonim ***** válasza:

"Sajnos tavaly elvittem egy nadrágot "

Így is lehet mondani...

2013. júl. 28. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!