Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Viselési engedély gázfegyverhe...

Viselési engedély gázfegyverhez ügyfélkapun keresztül. Hogy fizetem be a díjat?

Figyelt kérdés

Esetleg utalni kell, vagy valami kitöltetlen csekket kitölteni? Be tudom írni a befizetés összegét meg az időpontot illetve a befizetés azonosítóját az abevjava-s doksiban. Számlaszámot nem találtam sehol, úgy néz ki, hogy csekken kell fizetni, de vajon van mód arra, hogy ezt anélkül oldjam meg, hogy bemegyek a Brfk-ba?

Persze mindenképpen be kell mennem, mert a fegyvert be kell vinni, de nem lenne rossz ha nem kéne ügyintézés közben kifutni csekket fizetni aztán vissza. Mindenkinek jobb ha rövidebb lesz az egész procedura.

Csinált már valaki ilyet?

2013. júl. 25. 17:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nos, ha érdekel:

Kaptam végzést, amiben hiánypótlásra szólítottak fel.

Egyrészt nem fogadták el az erkölcsi bizonyítványt, mivel nem bizonyítja, hogy nem folyik ellenem eljárás vagy mifene. Esélyes, hogy az erkölcsi igénylésnél a speciális rublikába kellett volna beírnom valamit, hogy arra is megigényeljék. Asszem írja is a végzés végén az ügyintéző mint "segédlet" jah....

Igaz az abevjava-s doksiban nem volt feltüntetve, h speciális hatósági erkölcsi biz kell és nem a sima. nem baj..

És még extra, hogy küldtek csekket is, hiába utaltam el nekik a jogszabályban leírt számlaszámra. (államkincstár)

Szal holnap mehetek bankszámlakivonatért.

Hétfőn meg ügyintézni.

Ennyit az elektronikus ügyintézésről.

Erkölcsit persze nem fogok újat igényelni, viszem nekik a kérvényt, hogy szíveskedjenek lekérni ők.

Gondolom a 08:30-tól 12:00-ig tartó ügyfélfogadási időben lesz vagy 200 ember hasonló ügyekkel, szal elleszek....

2013. aug. 22. 16:04
 12/16 kovpet ***** válasza:
Szuper... Magyarországon minden lassan megy és több kiló papír kell mindenhez...
2013. aug. 22. 16:22
 13/16 A kérdező kommentje:

és sok pénzbe kerül, 2x, egyszer az adódból, egyszer meg pluszba az ügyintézési díj :)

A vicc, hogy a túlterhelt ügyintézőket tehermentesítené picit az elektronikus ügyintézés, hogy ne ott lihegjek a képébe.

Azt kicsit furcsállottam még, hogy valami főhadnagy volt az ügyintéző. Azt hittem alacsonyabb rangban tologatják a papírokat.

2013. aug. 22. 16:46
 14/16 A kérdező kommentje:

csak egy kis érdekesség.

Ma voltam bent. És megvetették/feladatták velem újra az erkölcsit, tehát megint 3100 Ft-ért mert a nőci állítása szerint ez az adattovábbítási kérelem ugyanazt jelenti, tovább tart és ugyanúgy ki kell fizetnem a pénzt az erkölcsire.

Nem nagyon volt se kedvem se időm vitázni, főleg, hogy nem volt a kezemben jogszabály ha van erről. (mármint, hogy ingyenesen tudja lekérni)

Lehet át.cseszett? Simán el tudom képzelni, csesztek már át polg hivatalban is, de azért nem ugyanaz a kategória.

2013. aug. 26. 11:16
 15/16 A kérdező kommentje:
megérkeztek az engedélyek. happy end...
2013. szept. 20. 14:02
 16/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én most csináltam végig ügyfélkapun keresztül, leírom a tapasztalataimat, hátha segít vkinek:

Elméletben megúszható az egész sztori csak és kizárólag ügyfélkapun keresztül.

Én ezen az útmutatón mentem végig, nem volt nehéz, csak ismerni kell az ÁNYK nyomtatványkitöltőt (adóbevallásból ismerős lehet)

[link]

Szépen kitöltöttem, csatoltam a kért fotókat, majd vártam.

Kb másfél hétre rá kaptam egy ajánlott levelet hiánypótlásról.

Minden olyan dolgot bekértek, amit felmentettem a nyomtatványhoz.

Emiatt személyesen be kellett mennem, és ott mutatta a kishölgy, hogy amit én ügyfélkapun beadtam, az értelmezhetetlen, mivel ő csak egy kinyomtatott papírt kap ezekről, és a rendszer sajnos átméretezte, és az egész elcsúszott.... (max 5 MB-os kép lehet, lehet én ott hibáztam, hogy 4,9 mega volt és nem fért ki emiatt)

A következő dolgok kellettek ott helyben: személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, MKH kártya és a 2000 forint (én ezt elutaltam, csak egy igazolást vittem, de amúgy ott adnak csekket és házon belül van a posta az ügyintézők mellett 5 méterrel)

A fegyvert elvittem bemutatni, hogy nehogy emiatt újra vissza kelljen mennem, de mondta a hölgy, hogy ha működne rendesen az elektronikus folyamat, akkor elméletileg elég lenne lefotóznom, és azt felmentenem (csak összehasonlította a fegyver sorozatszámát az MKH kártyán találhatóval)

Szóval a lényeg: nincs semmi ördöngöség, nem kell erkölcsi, csak a 2000 forint, a papírjaid, és a fegyver papírja

Ha vki nekiáll a folyamatnak, és szerencséje van, mint ma nekem, akkor az egész ügyintézés megvan fél óra alatt!

2017. febr. 15. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!