Hogy lehetne megoldani, hogy a rendőrök ne legyenek korruptak?
Jó kérdés!
Talán ha a kiválasztásnál nem a kontraszelekció érvényesülne (a maradék megy rendőrnek).
Talán ha a munkakörülmények jobbak lennének.
Talán ha a fizetés jobb lenne.
Talán ha nem ezt látnák a feletteseiktől.
Talán ha nem ezt látnák az ország vezetőitől.
Talán ha megfelelő elrettentő erejű büntetések lennének.
Talán ha eredményesebb lenne a korrupció felderítése.
Talán akkor kevesebb is lenne a korrupció.
Hogy ne legyenek korruptak? Hát, ehhez nem szabad, hogy embereket vegyenek fel rendőrnek.
Ha elég sokáig van valaki hatalmi helyzetben, egy-két csodabogarat kivéve tuti, hogy ki fog játszani néhányat a hatalmából származó előnyök közül. Ez bármikor megfigyelhető politikusoknál, rendőröknél, cégvezetőknél, stb. És általában akik a leghangosabban szidják a korrupciót, azok csábulnak el a leghamarabb, amint ők is jókor, jó helyre kerülnek...
#3!
Miért gondolod, hogy "csak a maradék" megy rendőrnek? :)
A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad
valószínű meglepődnél ha megtudnád ma már milyen sokan mennek egy vagy két diplomával rendőrnek-bár nem tudom te kit tartasz selejtnek?
#7!
Igen, az vagyok, mint azt már jó pár helyen leírtam ezen a fórumon. ;)
Kérdező!
A "pár nap és újra szabadlábon van"-nak semmi köze a korrupcióhoz, sokkal inkább a törvényekhez. Bírósági döntés nélkül három napnál tovább senkit nem lehet bent tartani. És három napig is csak akkor, ha kezdeményezik az előzetes letartóztatását, amelynek feltételei vannak. Enélkül viszont meg már csak 8+4 óráig tartható bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!