Izrael tényleg hagyja, hogy a jövőben az arabok legyenek az országban többségben?
Úgy értem:
Nő a zsidóság száma is, de az araboké jobban. Ez a tendencia a jövőben megfordul, vagy Izrael tényleg arab többségű lesz?
Vagy van erre terve az Izraeli kormánynak?
(antiszemita vagy gyűlölködő válaszokat NEM kérek)
Független Palesztina sosem lesz mert maguk a palesztinok sem akarnak önálló államot.
De Izrael belterületén, tehát Ciszjordánia nélkül.
(lemaradt a vége bocsi)
...Ciszjordánia nélkül, szerintem ki fog egyenlítődni az arány, én úgy tudom, hogy az arabok születésszáma csökken, a zsidóké meg enyhén növekszik.
Vagy rosszul tudom?
Most akkor?
Izrael területén a zsidóknak és az araboknak is magas a születés száma, de melyik csökken?
Vagy növekedni fog a zsidóság aránya az országon belül majd?
Lassan növekszik az arabok aránya, de még csak 22%, belátható időn belül nem kerülnek többségbe. Az arabok bevándorlása tiltott, még házasságkötés révén is, a belső növekedésük pedig lassulni fog.
Asszimiláció nem fenyegeti őket, nagyon ritka az arab-zsidó vegyes házasság.
És a zsidók aránya ? Mármint születésszám növekszik?
Nem is tudtam, hogy az arabok bevándorlása Izraelbe tiltott...
Netanjahu és mások is már több éve felvetették, hogy két választási lehetőségük van: Izrael zsidó _vagy_ demokratikus állam lesz. Most a saját definíciójuk szerint mindekettő, persze könnyű úgy demokrata zsidónak lenni, hogy etnikailag többségben vannak.
Én azonban inkább Magyarország miatt aggódom, csak a példa miatt érdekes Izrael...
Amig a palesztinok nem lettek onalloak ket teruleten - Gaza es a Palesztin Hatosag - addig az arab nepesseg jelentosen novekedett, ugyanis Izrael magas csaladi potlekot fizetett a gyerekek utan. Gazaban nem volt ritka 30 vagy tobb gyerek egy csaladban.
Amiota Izrael kivonult Gazabol es a Palesztin Hatosag megkapta a teruletet, mind a Hamasz, mind a PH fegyverre (vagy sajat zsebre) kolti nem csaladi potlekra.
Ugyanakkor Izraelben mind az arab mind a zsido lakossag eroteljesen szaporodik (kulonosen a vallasosok). De mivel a zsidok ELEVE tobben vannak, igy eroteljesen novekszik a szamuk, az izraeli araboknak kevesbe.
Izraelben nem növekszik az arab populáció aránya mert:
- az arabok szaporodási rátája úgy mint más fejlett országban folyamatosan csökken, közelit a zsidókéhoz.Márpedig az életszínvonaluk messze meghaladja az arab országokéban szokásos életszínvonalat.
- a vallásos zsidókénál viszont nagyon magas ugyanez a szám.
Gáza és Ciszjordánia nem Izrael része, nem is kívánja senki ezt az országgal és a zsidókkal ellenséges, segélyekre szocializálódott embertömeget az ország részévé tenni. Saját maguknak szaporodnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!