Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi lessz ebből? Bővebben lennt.

Mi lessz ebből? Bővebben lennt.

Figyelt kérdés
A barátnőmmel csókolóztunk és ő azt szerette volna ha olyan helyen csinálhatjuk ahol nem látják így bementünk egy helyre ahol az ajtó meg volt rongálódva és könnyen kinyílt aztán pár perc után jöttek és rajtakaptak minket hogy beszöktünk aztán hívták a rendőrséget és rámvarták hogy feltörtem az ajtót így rongál miatt indítottak eljárást az ügyben.

2013. máj. 21. 23:34
 1/2 A kérdező kommentje:

Szerintem az ügyben bejelentett kár, rongálásnak nem minősíthető. Mivel ennek kérdésében nem bizonyítható tényként az hogy ténylegesen én okoztam-e a kárt, vagy

hogy az már korábban megrongálódott.

Ezért a kárigénye jogszerűtlen. Illetve az rágalmazásnak számítható.

2013. máj. 21. 23:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha a rendőrség kihallgat kérj kirendelt ügyvédet és nélküle ne tegyél vallomást, illetve ne kezdj el okoskodni mint itt, hanem megbánó viselkedést tanusíts. A helyzet az, hogy mivel rajtakaptak, hogy másnak a magántulajdonába betörtél, ezért értelmetlen azt bizonygatni, hogy ez teljesen jogszerű dolog volt. A bíróság egyébként ilyen helyzetekben az életszerűséget vizsgálja, és mivel egy ajtó általában azért van, hogy az idegeneket kint tartsa nehéz lesz bebizonyítani, hogy nyitva volt eleve. Ami segíthet az az, hogy van egy tanúd a dologra, sőt a helyedbe megprobálnék valakit a környékről összeszedni aki tanusítaná, hogy az ajtó korábban is rossz állapotban volt.

Egyébként nem valószínű, hogy komoly büntetést kapnál (főleg ha nem mondogatod, hogy feljelented rágalmazásért) , kb. a kár megtérítését vagy közmunkát róhatnak ki rád.

Viszont újból mondom, hogy kérj ügyvédet!

2013. máj. 22. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!