Vissza lehet hallgatni a telefonon beszelt dolgokat? (rendörség)
Nem. Nem rögzítik a hívást, csak akkor, ha erre valamelyik szerv utasítást kap. A "lehallgatás" intézménye nem automatikus. Pontosan ugyanúgy, ahogy az e-mailokat sem "őrzik", mert hogy nem is lehet nyomon követni.
Emellett akkora kapacitást igényelne nemhogy 1 év, de egy hónap telefonbeszélgetéseinek is csak rögzítése, hogy nem igazán van ilyen technológia telepítve... És még a feldolgozásról nem is beszéltünk. Merthogy mi értelme rögzíteni, ha nem tudjuk, hogy ki kivel beszélt, akkor mit is keresünk vissza? Ha én a szomszéd telefonjáról hívom Gézut, akinek SIM kártyája a vateráról származik, akkor mit is keres és hallgat vissza a hatóság?? :) Vagy felcímkézi, és hanganalízissel megmondja, hogy én beszéltem Gézuval, vagy nem lenne az egész rendszernek értelme. Előbbi lehetetlen, így csak az utóbbi eset van.
Szóval nem, nem rögzítik 1 évre visszamenőleg a hívásokat. Semennyi időre sem rögzítik azokat.
minden analóg és digitális telefonbeszélgetést megőrizni 1 éven keresztül??
ember, akkora vas kéne hozzá, mint egy kisebb középhegység... biztos h nem őrizgetik
Rögzítenek minden hívást biztonsági okokból.
Ha meg olyat beszélsz akkor még meg is tudnak keresni.
A telefon nem játék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!