Melyik számít nagyobb bűncselekménynek?
Az ha ittasan vezetek, vagy az ha úgy, hogy egyáltalán nincs jogsim?
Elméleti kérdés :D
Az engedély nélküli vezetés helyszíni bírsága fix 45eFt, feljelentés esetén 90eFt, és ez szabálysértés, nem bűncselekmény.
Az ittas vezetés nem minden esetben bcs. 0.5mg/l alatt KKT szabálySZEGÉS. 100 illetve 150 ezer forint jár a KKT-ért, bcs eredmény esetén a bíróság dönt.
Liebe Bucsek:
Már megbocsáss:
188. § (1)471 Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Itt meg tudod nézni. Egyébként a munkámhoz kötődik, szóval bocsi, h. ezt mondom, de biztos hogy én tudom jól!;)
Nem szeretem mikor beleokoskodnak olyanba, amiben biztos vagyok, és rutinom van benne. De legalább ne reklámoznád, hogy a munkád kötődik hozzá.
Ez az a témakör amiben nem tudsz olyat kérdezni, amire ne tudnám a választ.
Én javítgatom a szervezetem KKT bírságait. :)
akkor képben lehetsz a munkádban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!