Ez büntethető? Részletek lent.
Késő este kerékpárral közlekedve (mielőtt még bárki nekem esne, szabályosan elöl-hátul kivilágítva, prizmákkal, mellényben, sisakban stb.) egy szembejövő autóból a szemembe világítottak zöld lézerrel. Csak egy pillanatra, de én másodpercekre megvakultam tőle, szinte fájdalmat okozott. Nyilván szórakozásból tették, és célzottan nekem szólt, hiszen más nem közlekedett éppen akkor arra. Ki tudtam állni az útról a járdára, de ugye nem kell magyaráznom, hogy ebből baleset is lehetett volna. Mivel azonban nagon gyorsan történt mindez, hosszú másodpercekig nem láttam, addigra az autó már rég elment, esélyem se volt megfigyelni, rendszámot felírni stb. Ilyenkor lehet valamit tenni? Mit? Egyáltalán ez büntethető lenne
(legalább elvileg)?
Nah most..
Ültek a kocsiba 5 en.. Te egyedül tekertél. Bizonyítsd be, hogy tényleg így volt.. Ők 5 en letagadják..
Sajnos ez van.
Volt egy ilyen, csak akkor egy replő szélvédőjére világítottak lézerrel. Pár órán belük kopogtatott a rendőrség.
Büntethető persze, van akit reflektorozás miatt is megb*sznak, ha nem indokolta az időjárás a használatát
Ez most olyan mintha motorossal akartak volna kiszúrni, de neki esélytelen lenne megállni és szép karambolt eredményezne
Sajnos ha rendszámot nem jegyeztél fel, akkor nem sok mindent lehet tenni, esetleg ha környékbeli lakos akkkor járj arra és hátha megint megcsinálják
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!
Budapesten történt, egy egyébként napközben forgalmas úton, szóval ha környékbeli is lenne, akkor se tudnám. Épp az a baj, hogy nem láttam semmit -- hogy milyen autó volt, hányan ültek benne... Semmit.
A speciális szemüveg jól hangzik, de olyasvalami, amit anyagilag biztosan nem engedhetek meg magamnak.:-(( Még a normál szemüvegem időnkénti cseréje is sokba van.
Éppen biciklivel se jókedvemben járok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!