Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Elvileg meg lehet valakit...

Elvileg meg lehet valakit büntetni azért, mert biciklizés közben sms-t ír?

Figyelt kérdés
Hangsúlyozom, a kérdés inkább elméleti, mert a gyakorlatban nem tartom túl valószínűnek, hogy helyre tennék pl. azt a kedves hölgyet, aki a minap előttem kacsázott a Duna-parti kerékpárúton a HÉV-sínek mellett, de az út teljes széltében ám, széltől szélig, s közelebb érve láttam csak, hogy -- ezért.
2013. ápr. 24. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Pedig szabálysértés minden ami a közlekedéstől elvonja valaki figyelmét ezáltal magát és mást is veszélyeztet.
2013. ápr. 24. 20:46
 2/3 A kérdező kommentje:

Hát... Én annyi, de annyi menetközben mobiltelefonáló biciklist látok (még a headset hagyján, az se jó, de sokan anélkül, fél kézzel!), jó, sms-ező biciklis még "csak" ez az egy volt, de ha komoly esélye volna a büntinek, akkor nem csinálnák annyian.

Bevallom, nem értem a dolgot. Csak magamból indulva ki, aki magam is bringás vagyok, annyira észnél kell lenni minden pillanatban, hogy számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy ne az útra figyeljek -- olyannyira, hogy ismerőseim többször jelezték már, hogy elhúztam mellettük, köszöntek, integettek és semmi...

2013. ápr. 24. 20:55
 3/3 anonim ***** válasza:

A Kresz világosan leírja, hogy

"3.§ (2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben – ideértve a forgalmi okból történő megállást is – kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat."

Tehát egyáltalán nem lehet, de nem hiszem, hogy ezért még valakit is megbüntettek volna.

2013. ápr. 24. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!