Elvileg meg lehet valakit büntetni azért, mert biciklizés közben sms-t ír?
Hát... Én annyi, de annyi menetközben mobiltelefonáló biciklist látok (még a headset hagyján, az se jó, de sokan anélkül, fél kézzel!), jó, sms-ező biciklis még "csak" ez az egy volt, de ha komoly esélye volna a büntinek, akkor nem csinálnák annyian.
Bevallom, nem értem a dolgot. Csak magamból indulva ki, aki magam is bringás vagyok, annyira észnél kell lenni minden pillanatban, hogy számomra teljesen elképzelhetetlen, hogy ne az útra figyeljek -- olyannyira, hogy ismerőseim többször jelezték már, hogy elhúztam mellettük, köszöntek, integettek és semmi...
A Kresz világosan leírja, hogy
"3.§ (2) A gépkocsi vezetője menet közben kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat. A kétkerekű, továbbá gépkocsinak nem minősülő háromkerekű jármű vezetője menet közben – ideértve a forgalmi okból történő megállást is – kézben tartott mobil rádiótelefont nem használhat."
Tehát egyáltalán nem lehet, de nem hiszem, hogy ezért még valakit is megbüntettek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!