Büntetés-végrehajtásba hogy tudok bekerülni?
Nagyon megtetszett a nevelő munkakör, szeretném, ha ilyen helyen dolgozhatnék. Milyen feltételekkel lehet oda bekerülni, milyen szakképesítést igényel? (Jogi asszisztensként végzek idén.)
Utána néztem az interneten a tantárgyak hasonlók, mint az ilyen képzéseken.
Annyit tudok, hogy legalább középfokú végzettség kell hozzá.
20 éves lány vagyok, vékony testalkatú. Van esélyem rá, hogy nevelő legyek a közeljövőben? Ha szakmabeliek is válaszolnának, megköszönném! :)
Szerintem nevelőhöz min kell egy szociális munkás végzettség (de pszihológus még jobb). Ezzel a jogi asszisztenssel max valami papírtologató lehetnél egy irodában.
A legkönnyebben úgy tudnál bekerülni, ha elkövetnél valami olyan büntényt amit letöltendővel honorálnak.
Ha jól tudom a sima nevelőhöz elég középfokú végzettség. A nevelőtiszthez pedig főiskola/ egyetemi végzettség szükséges.Lehet, hogy most viccesen hangzik, hogy csak egy "kis jogi asszisztens leszek", ugyanakkor a képzésünk nagyon sok területet érint.
Az utolsó ötletedet pedig elvetném...
"ugyanakkor a képzésünk nagyon sok területet érint"
Én meg közgazdász vagyok. Tanultam gazdaságpszichológiát, mégse vagyok pszichológus. Tanultam gazdasági jogot és tőzsde- és értékpapír jogot, mégse vagyok jogász. Ennyit arról, hogy mit ér a sok területed.
Ez úgy megy mint a NAV-nál. Bemégy, mondod, hogy szeretnél felvételizni, írsz egy önéletrajzot, majd ha felvesznek, akkor beiskoláznak, és utána dolgozhatsz.
Nőként csak akkor jelentkeznék, ha van a közeledben női BV intézet.
Idegenrendészeti fogda is van, ott is van pár hölgy. Nem tudom, hogy milyenek a képességeid, és hogy merre laksz, de én kétszer is meggondolnám a hivatásokat.
4. válaszoló!
Igen sok területet érint! Csak, mint a közgazdászoké. Én nem azt mondta, hogy mindent tudok, csak már van róla némi fogalmam. Úgy, mint neked a pszichológiához.
5. Kommentelő!
A közelemben nem női börtön van, viszont tudok róla, hogy ott is dolgoznak nők! Na és persze, nem egy Csillagra kell gondolni. Köszönöm a válaszodat! :)
Hú nem tudom, inkább a rendőrségi felvételivel vagyok tisztában, keress olyat aki ott dolgozik, egy 20 éves lány érdeklődését nem fogja senki visszautasítani. :)
Nekem is csak ismerőseim vannak börtönőrök, tehát én csak közvetítve tudnék tőlük kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!