Feljelentés menete?
Ellopták a robogom. Bementem a városi rendőrkapitányságra (vidéki 30zeres város) hogy bejelentsem. Ott várakoztattak 2 órát, majd egy 25 év körüli gyerek leírta, hogy mi volt, hogy volt és végül azt mondta, hogy majd telefonon értesítenek mikor jöjjek be újból és akkor újból elmondhatom a kapitánynak is. Se egy papírt nem adott, semmit. Inkább még úgy bánt velem mintha én loptam volna el a saját robogóm.
Le van valahol írva, hogy mi ilyenkor az eljárás? Mit kell tennie, kell e valamit írnia, adnia a feljelentésről? Nézte a police.hut de ott nem találtam semmi ilyesmit.
Nekem tegnap a tárcámat lopták el, meg is tettem a feljelentést, úgyhogy még friss az élmény.
Bementem, azonnal fogadtak (szerencsére nem volt senki más, elég késő délután volt már). Egy középkorú férfi kérdezgetett, hogy pontosan mi, hol mikor történt. Mikor használtam utoljára a tárcámat, mi volt benne, mikor vettem észre, hogy hiányzik, hol (utca, épület, emelet, tanterem száma, minden). Nagyjából 3 oldalt írt a válaszaimból, utána 2 példányba kinyomtatta, aláírtam minden oldalon, az egyiket megkaptam, a másik ott maradt. Ezen kívül kaptam egy tájékoztatót az Áldozatsegítési Osztályról (az Igazságügyi szolgálaton belüli osztály), azt mondták, vegyem fel velük a kapcsolatot. Ma bementem hozzájuk, ők is felvettek egy rövidebb jegyzőkönyvet és ki kellett töltenem egy afféle kárbejelentő papírt. Ezek alapján kiállítanak majd nekem egy hatósági bizonyítványt, amivel ha bemegyek az Okmányirodába, elvileg térítésmentesen megcsináltathatom az ellopott okmányaimat. Most itt tartok, várom a fejleményeket.
A kérdésedre: szerintem abszolút nem járt el helyesen a rendőr. Leírva nem láttam soha, hogy milyennek kell lennie egy feljelentés menetének, de gyanítom, hogy inkább olyannak, mint az enyém volt. Szerintem menj vissza a kapitányságra, és kérd el a jegyzőkönyvet, mert azzal együtt kell bemenni az Áldozatsegítőkhöz. Ők tudnak segíteni kárenyhítésben, és bár nem tudom, hogy egy robogó ellopásánál mit tudnak tenni, de egy próbát mindenképp megérne. Ne hagyd annyiban!
Sok sikert!
2-es vagyok
Az én tárcámban párezer Ft volt, meg az okmányaim. Együtt nem teszik ki szerintem a robogód árát, mégis normálisan viselkedtek velem a rendőrségen. Mind tisztában vagyunk vele, hogy sose fogjuk megtudni, hogy ki vitte el, mégis ellátták a feladatukat. Szerintem ez lenne a normális, függetlenül az ellopott dolog értékétől.
Úgyhogy menj vissza és állj ki a jogaidért! Szorítok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!