Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Intézkednek ilyenkor a rendőrök?

Intézkednek ilyenkor a rendőrök?

Figyelt kérdés

Van a neten youtube-on 1 keyloggeres programom, amivel world of warcraft accountokat loptam. ( [link] ) szerveren lévő accountokról van szó.A napokban felhívott az egyik account tulajdonosa ( ip cím alapján talált meg ), hogy szolgáltassam vissza neki a karakterét és kreditjét. ( igazi pénzből vehető internetes fizetőeszköz az oldalon belül, amit játékon belüli fizető eszközből is meglehet vásárolni csere útján ) A kreditet nem tudtam vissza szolgáltatni neki, de a karakterét visszakapta tőlem, valamint játékon belül kapott ottani fizető eszközből is elég sokat + adtam neki még karaktereket, de ő el akarta adni és ezért ki tiltották őt a szerverről.Ezek után ő feljelentést akar tenni ellenem, mert megloptam őt.A rendőrség foglalkozik ilyen lopásokkal?(Bizonyítékom van arról, hogy visszakapta tőlem a karakterét.)

Bocsánat, hogyha rossz kategóriába írtam ki a kérdést, de az ilyen jellegű internetes bűnözésnek szerintem az Internet kategóriában van a helye, hogyha még sem itt, akkor helyeztessétek át légyszíves a kérdést, az ennek megfelelő kategóriába, de ne töröltessétek.

#internet #lopás #account #kredit #WoW #kredit lopás #wow lopás #wow account lopás
2013. ápr. 3. 14:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Azért a Hitleri fasizmusban nem volt enyi büntetni akaró ember.

Meg ennyi zsidótudománnyal foglalkozó ingyenélő sem :(

2013. ápr. 3. 18:28
 12/26 Csiß ***** válasza:
Engem az egész sztoriból csak az érdekel,hogy téged hogy talált meg az illető az ip címed alapján? kicsit sántít a történet.
2013. ápr. 3. 20:31
 13/26 anonim ***** válasza:

Ez olyasmi, mint a "tolvajtól lopni" esete. Amúgy mindegy, hogy a játékszerver illegális-e vagy sem. Keyloggert elhelyezted az áldozat gépén, és a szerzett adatokkal visszaéltél.

Meglehet, hogy az áldozat vagy ismerőse pont annál a szolgáltatónál dolgozik, így kideríthette ki is vagy. Polgári pert biztosan indíthatna kártérítésért.

Viszont szerintem is kamu a kérdés, mivel a program gondolom e-mail címre küldene adatokat és eléggé valószínűtlen, hogy ott is van ismerőse.

2013. ápr. 3. 20:58
 14/26 Csiß ***** válasza:

"Meglehet, hogy az áldozat vagy ismerőse pont annál a szolgáltatónál dolgozik, így kideríthette ki is vagy. Polgári pert biztosan indíthatna kártérítésért. "

Ha ez így lenne akkor őket b*sznák meg jobban.IP cím adatokat nem lehet csak úgy kiadni.Csak hatóság kérheti ki és ők is csak indokolt esetben.

2013. ápr. 4. 07:46
 15/26 anonim ***** válasza:

Egy magyarázat talán van:

Ha a játékszerver tulajdonosátol lopta az acccountot, akkor az jogosan megtudhatta a kérdező IP címét.

Ezután ezen az Ip címen találhatott egy -a kérdező altal üzemeltetett- HTML szervert.

(nekem is van :)

Azon a kérdező megadhatta a címét meg a telefonszámát.

2013. ápr. 4. 09:37
 16/26 A kérdező kommentje:
Na, figyeljetek.Ip cím alapján úgy talált meg, hogy a honlapon az account vezérlő panelban kiírta az ip címemet, ezt beütötte ip locatorba, ami kidobott 1 térképes eredményt, amivel kb. megsaccolta, hogy melyik utcában lakhatok.Ezután közszolgálatis/rendőr ismerőssel megbizonyosodott és pontosított a találaton és megkapta a házszámot.Az account nevemben a vezetéknevem benne volt, szóval nem volt nehéz pontosítani a keresés eredményét.Miután megkapta a házszámot, telefonkönyvben megkereste a házszámhoz tartozó vezetékes telefont, amin felhívott engem és engem keresett, mivel a felhasználó nevemben a keresztnevem is benne volt.Mi sántít ezen a történeten?Ennyire gyökerek vagytok, hogy nem hallotatok még ip locatorról,ház számról,telefon könyvről?
2013. ápr. 4. 17:01
 17/26 A kérdező kommentje:
Anyagi hasznom nem lett ebből :) És honeypot oldalt sem reklámoztam.Adatokkal meg csak játékban éltem vissza, mivel valóságos adatokhoz nem jutottam hozzá és valóságos adatok nem is érdekeltek.
2013. ápr. 4. 17:09
 18/26 anonim ***** válasza:
Most már biztosan kamu, így max a szolgáltatói csomópont városát tudhatná meg (azt se mindig pontosan). Amúgy is, ha rendőr ismerősével derítette ki a pontos címet, akkor egyből ment volna a feljelentés.
2013. ápr. 4. 17:52
 19/26 A kérdező kommentje:
:) Akkor mutassam az én és ő ip címét és a facebook beszélgetést?Meg ami játékban zajlott?Faszom fog bizonygatni nektek...Engem felhívott és beszélt velem, hallotátok a beszélgetést, hogy ennyire kamunak tűnik?Nem...Akkor viszont befoghatnátok a pofátokat, mert elegem van az ilyenekből...
2013. ápr. 4. 19:03
 20/26 anonim ***** válasza:
te hülye hiába van bizonyítékod hogy vissza adtad... pl ha én betörök hozzád te feljelentesz én meg vissza adom amit elvettem attól még bűncselekmény... bár nemtudom hogy izgatja-e ez a rendőröket
2013. ápr. 4. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!