Intézkednek ilyenkor a rendőrök?
Van a neten youtube-on 1 keyloggeres programom, amivel world of warcraft accountokat loptam. ( [link] ) szerveren lévő accountokról van szó.A napokban felhívott az egyik account tulajdonosa ( ip cím alapján talált meg ), hogy szolgáltassam vissza neki a karakterét és kreditjét. ( igazi pénzből vehető internetes fizetőeszköz az oldalon belül, amit játékon belüli fizető eszközből is meglehet vásárolni csere útján ) A kreditet nem tudtam vissza szolgáltatni neki, de a karakterét visszakapta tőlem, valamint játékon belül kapott ottani fizető eszközből is elég sokat + adtam neki még karaktereket, de ő el akarta adni és ezért ki tiltották őt a szerverről.Ezek után ő feljelentést akar tenni ellenem, mert megloptam őt.A rendőrség foglalkozik ilyen lopásokkal?(Bizonyítékom van arról, hogy visszakapta tőlem a karakterét.)
Bocsánat, hogyha rossz kategóriába írtam ki a kérdést, de az ilyen jellegű internetes bűnözésnek szerintem az Internet kategóriában van a helye, hogyha még sem itt, akkor helyeztessétek át légyszíves a kérdést, az ennek megfelelő kategóriába, de ne töröltessétek.
"Egy a játék jogszabályait sértő szerveren történt lopásról van szó..."
Amikor én gyerkkoromban ipiapacsot játszottam, és a játék szabályait valaki megsértette, azzal se foglalkozott a rendörség.
Persze, ha a játék szervere konkrétan meg van nevezve egy magyar törvény szövegében, és a magyar közlönyben is olvasható, akkor talán
A játék jogsabály :)
De csak játékból büntet.
Meg csak játszásiból kell betartani.
Csak még azt nem tudom, hogy a hardwert vagy a szoftwert, esetleg a hálózatot fogják börtönbe csukni.
Persze, az is lehet, hogy olyan mint a kábítószerkerskedelem ahol minden résztvevőt büntetnek (majd)
"Van a neten youtube-on 1 keyloggeres programom"
Mi van?
"A napokban felhívott az egyik account tulajdonosa ( ip cím alapján talált meg )"
Mi van? :)
Ez szerintem úgy kamu, ahogy kell.
Amúgy szokták itt idézni a vonatkozó jogszabályt (Btk.: 300/C), de hogy te nem törted meg a youtube-ot és egy magánszemély nem tudott felhívni az IP-d alapján, az szinte biztos. Az első 100%, a második mondjuk legyen 97.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!