Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Intézkednek ilyenkor a rendőrök?

Intézkednek ilyenkor a rendőrök?

Figyelt kérdés

Van a neten youtube-on 1 keyloggeres programom, amivel world of warcraft accountokat loptam. ( [link] ) szerveren lévő accountokról van szó.A napokban felhívott az egyik account tulajdonosa ( ip cím alapján talált meg ), hogy szolgáltassam vissza neki a karakterét és kreditjét. ( igazi pénzből vehető internetes fizetőeszköz az oldalon belül, amit játékon belüli fizető eszközből is meglehet vásárolni csere útján ) A kreditet nem tudtam vissza szolgáltatni neki, de a karakterét visszakapta tőlem, valamint játékon belül kapott ottani fizető eszközből is elég sokat + adtam neki még karaktereket, de ő el akarta adni és ezért ki tiltották őt a szerverről.Ezek után ő feljelentést akar tenni ellenem, mert megloptam őt.A rendőrség foglalkozik ilyen lopásokkal?(Bizonyítékom van arról, hogy visszakapta tőlem a karakterét.)

Bocsánat, hogyha rossz kategóriába írtam ki a kérdést, de az ilyen jellegű internetes bűnözésnek szerintem az Internet kategóriában van a helye, hogyha még sem itt, akkor helyeztessétek át légyszíves a kérdést, az ennek megfelelő kategóriába, de ne töröltessétek.

#internet #lopás #account #kredit #WoW #kredit lopás #wow lopás #wow account lopás
2013. ápr. 3. 14:46
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
58%
Remélem megdádáznak majd a zsernyákok! Utálom a tolvajokat(is)!
2013. ápr. 3. 14:48
 2/26 Egerecske válasza:
Szerintem nem fognak ezzel foglalkozni, más bajuk is van.
2013. ápr. 3. 14:50
 3/26 A kérdező kommentje:
Egy a játék jogszabályait sértő szerveren történt lopásról van szó...Valami hasznosabb infóval is szolgálhatnál :) Az meg nem érdekel, hogy kiket utálsz.
2013. ápr. 3. 14:51
 4/26 A kérdező kommentje:
(Az előzőt #1-esnek írtam.)
2013. ápr. 3. 14:51
 5/26 anonim válasza:
72%
Azért mert meglopsz valamit és visszaadod még nem válik semmissé. Remélem megtalálnak! Az is elítélendő, aki kitalál egy módszert és azzal szerez magának kellemes perceket, de az ilyen kretének, akik youtube videó alapján csinálják... szánalmasak.
2013. ápr. 3. 14:53
 6/26 anonim ***** válasza:

"Egy a játék jogszabályait sértő szerveren történt lopásról van szó..."

Amikor én gyerkkoromban ipiapacsot játszottam, és a játék szabályait valaki megsértette, azzal se foglalkozott a rendörség.

Persze, ha a játék szervere konkrétan meg van nevezve egy magyar törvény szövegében, és a magyar közlönyben is olvasható, akkor talán

2013. ápr. 3. 15:52
 7/26 anonim válasza:
Játék jogszabály, de a kreditért pénzzel is lehet venni, szal olyan, mint ha pénzt lopnál. Szerintem tuti lesz belőle vmi. Amúgy pont ma reggel loptak el tőlem goldot ugyanonnan, az ip-t én is megszereztem, most fogom keresni a tulajt, remélem, h nem te voltál.
2013. ápr. 3. 16:46
 8/26 anonim ***** válasza:
0%

A játék jogsabály :)

De csak játékból büntet.

Meg csak játszásiból kell betartani.

Csak még azt nem tudom, hogy a hardwert vagy a szoftwert, esetleg a hálózatot fogják börtönbe csukni.

Persze, az is lehet, hogy olyan mint a kábítószerkerskedelem ahol minden résztvevőt büntetnek (majd)

2013. ápr. 3. 16:57
 9/26 kovpet ***** válasza:

"Van a neten youtube-on 1 keyloggeres programom"

Mi van?

"A napokban felhívott az egyik account tulajdonosa ( ip cím alapján talált meg )"

Mi van? :)

Ez szerintem úgy kamu, ahogy kell.

Amúgy szokták itt idézni a vonatkozó jogszabályt (Btk.: 300/C), de hogy te nem törted meg a youtube-ot és egy magánszemély nem tudott felhívni az IP-d alapján, az szinte biztos. Az első 100%, a második mondjuk legyen 97.

2013. ápr. 3. 17:56
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül kamu. Persze hogy nem törte meg a youtube-ot, viszont feltölthetett oda valami videót, ami egy honeypot oldalt reklámoz. És ha "becsületesen" regisztrált domainről van szó, akkor whois alapján meg lehet találni a tulajt. És bizony attól, hogy játékról van szó, még garantáltan nem legális így megszerezni valakinek a jelszavát és a nevében eljárni, főleg, ha a kérdezőnek anyagi haszna is származik a dologból. Csak reménykedni tudok, hogy eljárás indul a kérdező ellen.
2013. ápr. 3. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!