Miért a rendőrök mérik a sebességet?
Nálunk pl. odaállnak a helységtáblához, így egy jármű és egy vagy két rendőr ezáltal le van foglalva(konkrétan olvasnak vagy a mobiljukat nyomkodják vagy dumálnak) ahelyett hogy a bűnt üldöznék vagy csak jelenlétükkel elriasztanák az alkalom szülte ügyeskedőket.(bent a városban, nem pedig kint a semmi közepén!)
Egy hitelesített mérőműszert bárki ki tud helyezni...
"Mert ugye nem. Ez micsoda baromság, mertugye. 63-ról már simán küldik a büntit."
Elégtelen! Foglaljon helyet!
Azért a rendőrség, mert amint bemér téged a készülék, a következő másodpercben már küldi is a Vas megyei közigazgatási hivatalba, ahol a túllépés mértékétől függően, táblázat alapján kiszabják a bírságot!
Amúgy miért zavar, hogy a mobiljukat nyomkodják? az építőiparban meg isznak munka közben, az senkit nem érdekel.
A bűnt üldözni? akik sebességet mérnek, közlekedési rendőrök, ez a dolguk, és ők mennek ki helyszínelni, ha valamelyik gyorshajtó épp olyan jól tud vezetni, hogy saját maga mellett még pár embert elcsap!
De mindenki csak addig kérdez ilyeneket, amíg nem vele történik a sz@r, utána már az lenne a legnagyobb gond, hogy miért nem a gyorshajtókat üldözik!
Láttam a hétvégén autósüldözést, nem tudom hogy mi lett a vége, vajon elég volt-e az 1.6-os Astra erre.
De ha mondjuk az önkormányzathoz folyna be a bünti, akkor megérné még a jegyzőnek is kiállni a főútra, hiszen ő amúgy is fizetve van és még érdekében is állna hogy a befolyt pénzből szépüljön a települése.
Addig pedig a rendőrök tudnának valós rendőri tevékenységet folytatni.
De ha már mindenképpen a rendőrökkel akarjátok végeztetni, akkor oké, kocsival leállnak az út mellé, a kocsiban MAGÁTÓL MÉR A MŰSZER, ők meg szépen kiszedik a forgalomból azokat akiknek nem világít csak az egyik lámpája(ért már meglepetés este emiatt) vagy amit a műszer rendszámleolvasója kidobott hogy problémás(körözött vagy lejárt okmányokkal közlekedő jármű) meg azokat amik nagyon ramaty állapotban vannak. Minap a Könyves K. körúton pöfögött előttem valami olyan füstfelhővel hogy azt sem láttam hogy mi van előttem...
Mondom, a műszer az mér magától. Nem kell két rendőrt ezért fizetni hogy ott feküdjön mellette mérőhelyenként. Ez napi több száz rendőrt jelent...
Igazad van! Akkor én se fizetek házépítésért 5 munkást, amikor 3 is megcsinálja! Bár nem értek a munkájukhoz, de beleszólni tudok!
Én is tudnék minden munkában kivetni valót találni, de nem teszem, mert nem ott dolgozom!
Kedves kérdező! Kommentjeidből úgy látom, neked nem a rendőrség sebességmérésével van bajod, hanem azzal, hogy kis csalásaid, szabálytalanságaid nem végezheted szabadon (ugye a jegyző - aki emiatt nem a saját munkáját végzi - nem szólhat, ha nincs lámpád, csak ha gyorsan hajtasz).
Te az a kötözködő fajta vagy, akiről elhiszem, hogy őszintén mondja, csak az a baj, hogy olyasmit, amihez nem ért. Nem kéne ezt hozzáértőkre hagyni? Nem lenne jobb, ha mindenki a maga dolgát végezné? De azt aztán tisztességesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!