Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért van az, hogy aki bicikli...

Miért van az, hogy aki biciklit lop semmit nem kap a rendőrségtől, és le sem sz@rják az egészet?

Figyelt kérdés
Itt gondolok a tolvajkergetőkre.. most néztem meg a 14. részt és vicces, hogy aki milliókért lop bicikliket úgy h több videó felvétel is van róla tudnak róla mindent és mégsem zárják be... miért van ez ?
2012. dec. 31. 07:32
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
szerintem is felháborító! Ezért nem fogom soha kint hegyni 1 mp re se a bringám. Semmit nem kaptna érte a tolvaj,pedig 1.3milliot karcolja az ára :/
2012. dec. 31. 07:41
 2/12 anonim ***** válasza:
56%
Lusták
2012. dec. 31. 09:07
 3/12 A kérdező kommentje:
akkor ennyi? mostmár akkor ha lopok egy mondjuk 280ezres biciklit és ha el is kapnak annyival megúszom h max 8 órára bevisznek ?
2012. dec. 31. 09:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Biciklit szabad lopni, az csak megélhetéshez kell, rajta toligálják a másik szajrét!
2012. dec. 31. 10:30
 5/12 A kérdező kommentje:
szánalmas ez az ország... van más ország ami ennyire védi a bűnözőket?
2012. dec. 31. 10:34
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Igen... tényleg felháborító! De nem az, hogy a biciklitolvaj "semmit nem kap a rendőrségtől", meg hogy "megúszom h max 8 órára bevisznek", hanem az, hogy alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. A 8 óra alatt gondolom az előállításra gondolsz. Igen, van ilyen, ha valakit bűncselekmény elkövetésén tetten érnek, vagy bűncselekmény gyanúja merül fel (és egyéb más esetben). De ez nem szabadságelvonásnak minősülő jogerős ítélet, csak szabadságkorlátozás a halaszthatatlan nyomozási cselekmények elvégzése érdekében. Tehát az, hogy valakit előállítanak, az nem büntetés, csak szükséges intézkedés. Másrészt bűncselekmény esetén soha ember fia nem fog büntetést és "semmit" kapni a rendőrségtől, mert jelen törvények szerint Magyarországon (és máshol is), bűncselekmény elkövetőjére büntetést csak bíróság szabhat ki. Ergo, ha úgy véled, hogy a biciklitolvajokat nem büntetik meg eléggé, akkor a törvényhozónál vagy a bíróságnál reklamálj!

2012. dec. 31. 11:10
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Azért van ez, mert a rendőröknek nem éri meg foglalkozni az üggyel. Elkapják a biciklitolvajt, megtalálják a lerakatot... És akkor mi van? A biciklinek nincs rendszáma, vázszáma se mindig, nem lehet beazonosítani, kié. Ha valaki bejelentett kerékpárlopást és felvették a kerékpár adatait, azzal össze lehet hasonlítani, esetleg ki lehet tenni a hirdetményt, hogy milyen kerékpárokat találtak, hátha jelentkezik a tulajdonosuk. Talán 2-3 értékesebb kerékpár tulajdonosa megérkezik, azokat beazonosítják, hurrá. A maradék 30 bicikliről meg nyugodtan mondhatja, hogy előző nap vette őket a piacon.

Kap az elkövető 30 nap elzárást, aztán mehet Isten hírével. Csakhogy erre rengeteg munkaidő megy el: a nyomozó megpróbálja beazonosítani az elkövetőt, elfogják, felkutatják a raktárat, ki kell menni leltárt felvenni, körbefényképezni a bicikliket, menni a tulajdonosokkal beazonosítani őket, megtenni a feljelentést, ilyen jegyzőkönyv, olyan dokumentáció... Pénz meg nincs belőle, sőt, még az állam költ a tolvaj börtönbüntetésére is. Akkor már egyszerűbb kiküldeni Kovács II. főtörzsőrmestert a lézeres Astrával az útépítés után kinn felejtett 30-as táblához és produkál napi 2-300.000 Ft bírságbevételt. Nincs vele nagy munka, minden automatikusan megy, a pénzt meg biztosan be lehet hajtani, mert az autós adatai ismertek és csak van vagyona is, ha kocsira telik.

2012. dec. 31. 11:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is nézem a tolvajkergetőket, és rendőr vagyok.

Tudod, amit te most láttál meg, hogy bűncselekmény elkövetője szabadon mászkálhat, az nekem már nem újdonság, ezek a mindennapok.

A rendőrség csak az előállításról dönthet, ahol kihallgatjuk, és indítványozzuk az ügyészségnek az előzetes letartóztatásukat. Az ügyészség dönt, hogy vádat emel, és előzetesbe helyezi, vagy szabadon engedi. Ha én a 8 órán túl ügyészi engedély nélkül bent tartom, akkor jogtalan fogvatartás miatt kirúgnak!

A rendőrség dolga a nyomozás, elfogás, előállítás, kihallgatás, de nem dönthet a lecsukásról. Nem szarunk le semmit, mindennapos eset, hogy a pofámba röhög másnap a sokkal súlyosabb bűncselekmény elkövetője is. Azt hiszed ez a rendőröknek jó érzés? Azt gondolod, hogy leszarják? Lehet, hogy van olyan rendőr, aki ebbe már belefásult, mert bele lehet.

Elfogatóparancs előtt nem lehet senkit elfogni, és ha a bíróságnak csak kihallgatásra kell, akkor ki kell utána engedni, erről megint nem a rendőrség dönt.

Tudom, hogy a legegyszerűbb a rendőrséget szidni, mert ők vannak az utcán, de valójában az egész ceremónia az ügyészség, és a bíróság műve.

2012. dec. 31. 14:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A kommentekre is kicsit reagálva. Én nagyon szeretem elkapni a bűnözőket, ez a munkám. Örülnék, ha ilyen akciókkal még segítenék a munkát. A kollégák nevében is kijelenthetem, hogy szeretnénk mi dolgozni, elkapni az elkövetőt, börtönbe zárni, megtéríttetni vele a kárt, csak utána belelóg a kezem a bilibe, és felébredek. Bucsek, hiába dolgozol, ha feletted egy aláírással elintézik, hogy a papírmunkád beledobhasd a kukába, és az elkövető mosolyogva mondhassa távozáskor, hogy viszlát.
2012. dec. 31. 14:06
 10/12 ZETAS ***** válasza:
96%

Biciklilopásra igény van. Bemész bármelyik használt limlomos üzletbe és jééé: 60000-es kecajt kapsz 15000-ért használtan, meg "német importból" extrásabbat 40-50 között. Lám-lám csiszolással+ alátétlemezes hegesztéssel a sorszám szépen eltüntetve (röntgennel sem fogja kimutatni senki) és akkor most mi van? A magyar átlaguser családapuka karácsonyra vesz a kölykének egy ilyen kerékpárt, pedig TUDJA, hogy Csepel Cruiser nem 15000 HUF és az a "német import" valami qurvadrága lopott túrabicikli. De megveszi.

Addig nem szűnik meg a lopás, amíg nem lesz kereslet olcsó használt lopott biciklikre.

És ez nem csak a biciklikre vonatkozik, hanem mindenre.

Ha 10 tolvajt bevágsz a hűvösre, 20 másik lép a helyébe.

Tolvajkergetők meg hamarosan fogadhatnak ügyvédet, nehogy a TASZ vagy hasonló rájuk cuppanjon magánlaksértésért, közterület tiltott fotózása/megfigyeléséért, személyiségi jogok megsértéséért, meg 101 hasonló jogi agyrém miatt.

2012. dec. 31. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!