Buszon ismeretlen alak zaklat, hogy tudnám feljelenteni?
Miért nem szólsz a buszvezetőnek!
Na tudom megint én vagyok a kételkedő de odamész hozzá és segítséget kérsz tőle. Hisz egyetlen emberről beszélünk. Kizártnak tartom hogy ne segítene.
Ha nem jutott volna ez eszedbe akkor meg most szólok :)
Másrészt ha van okostelefonod vagy digitális fényképeződ akkor fotózd le.
Innentől már tehetsz feljelentést a rendőrségen. Van fényképed és tanud is... És mivel arrafelé utazik ezek szerint gyakran, a rendőrség is megtalálhatja. Talán már ismerik is és te vagy a sokadik akit zaklat...
Kérdező!
Még annyit hogy a videó és fényképfelvétel a bíróságon is bizonyító erejű lesz!
Valóban nem minden esetben veheti azt figyelembe a rendőrség(pl magánbeszélgetés) de ez esetben nyilvános helyen való felvételről beszélünk!
Talán egy példával érzékeltethetem akik nem érzik a különbséget:
- Ha telefonon beszélsz a barátoddal az így magánbeszélgetés és ha felvételt is készítesz róla hogy mondjuk bevallja hogy ellopta a pénzed, az nem nagyon vehető figyelembe(de nem azt jelenti hogy semmiképp és semmilyen esetben!!)
- Ha az utcán valaki randalírozik és felveszed az közterület és nyilvános tehát felhasználható és bizonyító erejű!
Nem véletlen hogy utcai térfigyelő kamera felvétele alapján el lehet járni vagy bárkinek a kamerafelvétele alapján!
Vagyis jogilag ha a buszon vagy és felveszed az bizonyító erejű lesz amit a felvételen csinál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!