Ez járhat valamilyen rendőrségi következménnyel?
Elmondom a történetet.
Az osztályfőnököm nagyon szemét, mindenkire rászáll, az iskolában utálják. Az osztályban nem is egy gyereket megütött, fejen vágta ököllel. Most engem b*sztat, azért mert asztmás vagyok, és az utóbbi időben kb 2 hetet hiányoztam a suliból, mert asztmás vagyok, és járnom kellett vizsgálatra, kontrollra stb... De már vége, 9.-én kell utoljára mennem. A lényeg hogy emiatt b*sztat az osztályfőnök. Olyat csinál, hogy amikor megyek a vizsgálat után megyek suliba, viszem az igazolást, nem fogadja el, vagy amikor el is veszi tőlem, rá 1 hétre letagadja, és azt mondja h nem adtam neki le az igazolás. MIKÖZBEN ODA ADTAM A KEZÉBE!!! Azt mondta h nem adtam le és nem fogadja el, beirja igazolatlannak! Mindig alázza a gyerekeket az osztályban, lehord mindenkit minden baromnak, gúnyolja őket, alázza. És mindenki fél tőle, nem mernek visszaszólni! De nekem már nagyon elegem van belőle!!! Ha jól beolvasok neki, és elküldöm a jó k*rva anyjába, és leköpöm, utána meg szépen kisétálok az iskolából, utána meg kiíratkozom. Ennek lehet valami következménye? (rendőrség, büntetés.. ilyenekre gondolok)
"Ha jól beolvasok neki, és elküldöm a jó k*rva anyjába, és leköpöm,"
Ez igen:
Becsületsértés
180. § (1)454 Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.
"utána meg szépen kisétálok az iskolából, utána meg kiíratkozom. Ennek lehet valami következménye?"
Ez nem. :D
"Nahát... Akkor szó nélkül kell tűrni hogy aláz mindenkit, és üt."
Mért kéne? Attól, hogy nem köpdöshetsz szemen és kvrva anyázhatsz le mindenkit önhatalmúlag, még nem kell mindent tűrni. Viszont ha ezeket elköveted, te sem vagy különb.
a kurv**nyázás nem becsületsértés.
kurv**nyázni és leköpni max. garázdaság, de még annak is harmatgyenge.
az, viszont, hogy elveszi az igazolást és igazolatlant ír be, az okirat hamisítás.
"a kurv**nyázás nem becsületsértés.
kurv**nyázni és leköpni max. garázdaság, de még annak is harmatgyenge."
Hogy ne lenne becsületsértés. Már Anyuci szidalmazása is az, de a leköpés mindenképpen tettleges becsületsértés. Csak nem bűncselekményi, hanem szabálysértési alakzat.
180. § (1) Aki mással szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, szabálysértést követ el.
De a garázdaság is simán megáll.
Ha tényleg fizikailag bántalmaz, inkább jelentsétek fel néhány osztálytársaddal! + Meg kell szellőztetni valami bulvárszennylapban (Blikk, Bors) a dolgot. Simán ki lehet csinálni a jóembert...
az igazolást az ellenőrzőbe, tájékoztatóba (kinek mi van) kell beíratni az orvossal. Onnan nem tudja kiszedni :-)
Nálunk máshogy el sem fogadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!