Ha hamis váddal jelentenekfel, akkor feljelenthetem az illetőket hamis vádért?
Az a helyzet hogy suliba tesi óránk volt és 2 osztály eggyütt tesizett. Felakarnak minket jelenteni , hogy elloptunk tőlük kb 4000Ft-ot. Ha kiderül, hogy senki nem lopta el közülünk akkor feljelenthetjük őket hamis vádolásért? és ha igen ők mitkaphatnak ezért?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kérdező, szerintem a rágalmazással kevered. Nem azt akartad írni?
De akkor sem látok rá sok esélyt. Szerintem az iskola vezetésére fogja hagyni bármilyen hatóság.
Ez nem úgy megy, hogy feljelentenek egy osztályt. Hanem az akitől a pénzt ellopták feljelentést tesz vagy egy olyan emberre, aki biztosan elkövette, vagy ismeretlen tettes ellen teszi meg. Jelen esetben ismeretlen a tettes, nincs vád,és nincs rágalmazás, mert a lopás megtörtént.
Itt sok-sok tanú van, és valaki biztosan sunyít, azt kellene elcsípni, ez lenne mindenkinek az érdeke.
Ha hivatalosan megvádolnak (feljelentenek), és nem bizonyosodik be, akkor ezzel lezárult az ügy. Ha nyilvánosan vádoltak (tehát nem jogi úton), vagyis megrágalmaztak, akkor elvileg lehet rágalmazási ügyet csinálni belőle.
De ahogy már írtam, ez nem olyan kaliberű ügy, ami eljutna a bíróságig, sőt szerintem még a rendőrök is csak legyintenének. Esetleg a zsaruk bemennek az igazgatóhoz, hogy csináljon rendet. A diri úgyis lebeszélné a rendőröket, hogy belefolyjanak.
"Felakarnak minket jelenteni , hogy elloptunk tőlük"
Ennyi erővel közülük is lehetett valaki, aki megpróbálja rátok kenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!