Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha hamis váddal jelentenekfel,...

Ha hamis váddal jelentenekfel, akkor feljelenthetem az illetőket hamis vádért?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy suliba tesi óránk volt és 2 osztály eggyütt tesizett. Felakarnak minket jelenteni , hogy elloptunk tőlük kb 4000Ft-ot. Ha kiderül, hogy senki nem lopta el közülünk akkor feljelenthetjük őket hamis vádolásért? és ha igen ők mitkaphatnak ezért?

Válaszokat előre is köszönöm!

2012. okt. 3. 15:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%
Mivel nem történt jogerős ítélet, sőt el sem juthat az ügy oda, mivel ez szabálysértés, így nincs hamis vád.
2012. okt. 3. 15:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi:)
2012. okt. 3. 15:35
 3/18 anonim ***** válasza:
34%
Az lenne hamis vád, ha pl téged jelentenének fel, ahol téged el is ítélnek, de te később be tudod bizonyítani, hogy nem te voltál hanem X. Ekkor lehet feljelenteni hamis vád miatt.
2012. okt. 3. 15:36
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszi:) És hogyha valaki a feljelentés miatt lelkibeteglesz vagy valami?
2012. okt. 3. 15:41
 5/18 anonim ***** válasza:

Mármint a rendőrségen? 4000 HUF miatt? Szerintem ne stresszelj ezen, nyugodtan mond, hogy jelentsenek fel. Ha véletlenül foglalkozik vele bármilyen hatóság, a te feljelentéseddel már tuti nem fognak.

Inkább legyints rá, nincs mitől tartanod.

2012. okt. 3. 15:45
 6/18 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem hamis vád nincs, csak vád, ami nem nyert bizonyítást. Ilyen alapon minden pert vesztett felperest fel lehetne jelenteni.
2012. okt. 3. 15:47
 7/18 anonim ***** válasza:

"Köszi:) És hogyha valaki a feljelentés miatt lelkibeteglesz vagy valami?"

Miért lenne valaki lelki beteg? Maximum az nem fog jól aludni, aki ellopta.

2012. okt. 3. 15:50
 8/18 A kérdező kommentje:

Jó köszi:) Jahm, Osztályfönök is eztmondta, meg miis mondtuk nekik, hogy legyen belöle rendőrségi ügy ....

Legalább kiderül, hogy nem mivoltunk és akkor segget csókólhatnak...

2012. okt. 3. 15:52
 9/18 A kérdező kommentje:
Hát a gyanusitás miatt vagynemtudom. MErt a többiek ugynéznek ráá mint egy zsebfelmetszőre :D
2012. okt. 3. 15:53
 10/18 anonim ***** válasza:
Jóhírnévhez valójogodat sérti. Talán... nézz utána.
2012. okt. 3. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!